FC Barcelona už plánuje letnú pred sezónu, ktorej priebeh bude vo veľkej miere závisieť od stupňa únavy hráčov z Majstrovstiev sveta v Brazílii. Hoci oficiálne nie je začiatok sezóny 2014/2015 známy, všetko naznačuje, že nadchádzajúci ročník odštartuje 24. augusta.

Na letnú pred sezónu bude mať vplyv aj konečné poradie aktuálnej edície La Ligy. Pokiaľ vyhrá ligu Barcelona alebo Real Madrid, o Španielsky superpohár si to rozdajú práve tieto kluby. Pokiaľ však vyhrá Atlético, Barcelona o tento pohár nebude bojovať prvýkrát od roku 2009. V tomto prípade sa zvýši šanca na prijatie niektorých prípravných zápasov.

K termínom priateľských zápasov bude mať čo povedať aj nástupca Gerarda Martina, ktorý pravdepodobne cez leto klub opustí a takisto sa k tomu musia vyjadriť predstavitelia klubu. Možností je v tomto smere veľa. Zamietnuté sú jedine turné po Spojených štátoch a Ázii. Určitosťou je, že prípravné zápasy Barca odohrá mimo Španielska a to v štátoch, kde chce klub propagovať svoju značku. Pôjde však o maximálne dvojdňové zájazdy.

Podľa informácii denníka Mundo Deportivo, jedným zo zaujímavých cieľov Barcy bude Rusko, krajina s dobre známym ekonomickým potenciálom. V Rusku sa tiež budú konať MS vo futbale 2018. Nepokojná situácia z politického hľadiska na Ukrajine, nebude mať na rozhodnutie klubu vycestovať do Ruska, vplyv. Podobne to neovplyvní ani možné sponzorské zmluvy z tejto krajiny.

Barcu na druhej strane zaujíma aj indický trh. Kraj s množstvom tradícii čo do organizácie priateľských zápasov. Nevýhodou je však dĺžka cesty, kde sa ráta s viac ako 6 hodinami letu.

Klub ako poslednú možnosť zvažuje výlet do Severnej Afriky, kde už hral v roku 2012. Pokiaľ ide o priateľský zápas v Katare, klub ho nechce odohrať počas pred sezóny, ale určite sa uskutoční ešte v tomto roku. Problémom je v každom prípade nájsť vhodný termín.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.