Nie pochýb o tom, že Barca musí urobiť krok do ďalšej dekády. A týka sa to aj šatne, nielen výkonov na trávniku.

Krokom vpred má byť Sergio Busquets. Hráč, ktorý dokáže počas zápasu najlepšie čítať jeho priebeh a má silný charakter aj mimo trávnika. Keď sa Xavi Hernández, jeho najlepší kamarát z mužstva, rozhodne zavesiť kopačky na klinec, práve Sergio bude jeho nástupcom. Samozrejme, pred Sergiom sú hráči ako Iniesta či Piqué, ale práve Sergio je tým, kto by mal viesť tím.

Defenzívny záložník je takisto považovaný za toho, kto komunikuje s mediálnymi hyenami, ktoré bohužiaľ úplne beztrestne ohovárajú klub aj hráčov. Preto je záložník niektorými médiami považovaný za nepriateľa číslo jeden. A tak je jasné, že nikto nebude lepšie obhajovať záujmy klubu.

V súčasnej dobe sú kapitáni mužstva voči médiám až príliš zhovievaví. Ideálnym príkladom je údajné prišliapnutie Pepeho od Busquetsa. V súčasnej dobe háji záujmy klubu jedine Xavi, nakoľko Puyol je z hry von pre zranenie a po sezóne v klube aj tak končí. Na druhej strane sa Valdés z mediálneho diania stiahol úplne. Takisto plánuje odchod. Zostáva tak len Busquets.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.