Barca utiekla hrobárovi z lopaty. Proti Villarrealu Katalánci prehrávali 0-2. Domáci si však v druhom polčase dali dva vlastné góly a klinec do rakvy im zabil rozhodujúcim gólom Messi.

1.polčas

Barca hneď od začiatku zápasu podľa očakávaní dominovala v držaní lopty. Domáci sa preto dostávali k lopte iba na krátko pri rýchlych brejkoch. Obrana hostí si s nimi však dokázala poradiť.

V 17.minúte mohol Messi otvoriť skóre, keď sa presnej prihrávke od Pedra ocitol v dobrej streleckej pozícii. Jeho prízemnú strelu však dokázal brankár Asenjo vyraziť nohou.

Katalánci sa snažili prenikať po stranách, čo sa im aj darilo, finálna prihrávka však neprichádzala. Aj preto bolo šancí pomenej.

Villarreal výborne pokrýval stred ihriska pred svojim pokutovým územím a Barca na to nevedela odpovedať.

Tesne pred koncom prvého polčasu mohli ísť do vedenia domáci, keď po ľavej strane prenikol Dos Santos. Jeho strelu však Pinto vyrazil presne na Aquina, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku. V poslednej chvíli však dokázal zasiahnuť Adriano.

Domácich to nemuselo mrzieť, pretože hneď v ďalšej akcii to už vyšlo. Dos Santos presne prihral na prenikajúceho Caniho, ktorý prízemnou strelou prekonal Pinta.

2.polčas

Druhý polčas začala Barca aktívne a už sa aj viac tlačila pred bránku. S výsledkom však nedokázal nič urobiť ani Messi, ktorý sa po piatich minútach dostal k strele. Asenjo bol pozorný.

V 54.minúte mala Barca výhodu priameho kopu, ktorý zahrával Messi. Jeho veľmi dobrý pokus však brankár domácich dokázal zneškodniť.

V 55.minúte však Villarreal pridal druhý gól. Trigueros si presne nabehol na centrovanú loptu a hlavou poslal loptu presne k ľavej tyči. Pinto už gólu nedokázal zabrániť.

V 62.minúte striedal Martino hneď dvojicu hráčov. Do hry sa dostali Fábregas a Tello. Hraciu plochu opustili Xavi a Alexis.

V 65.minúte Barca znížila. Po peknej prihrávke od Pedra sa dostal k strele Alves. Jeho pokus však nešťastne tečoval Gabriel do vlastnej siete.

Katalánci po góle zvýšili obrátky a svojho súpera zatlačili hlboko pred vlastnú bránku. Hostia sa razom zdali byť oveľa nebezpečnejší v ofenzíve.

V 78.minúte Barca vyrovnala. O vyrovnávajúci gól sa však postaral domáci obranca Musacchio, ktorý Alvesov center poslal hlavou do vlastnej siete.

V 81.minúte zahrával Messi ďalší priamy kop. Tentoraz pálil Leo presne pod brvno. Domáci brankár však predviedol excelentný zákrok.

V 83.minúte to tam Messimu už padlo. Akciu začal Busquets, ktorý krásnym oblúčikom vysunul Fábregasa. Cesc pred brankárom loptu ešte posunul na Messiho, ktorý pravačkou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.

V 90.minúte využila Barca aj posledné striedanie. Pedra nahradil Sergi Roberto.

Zostavy

Villarreal CF: Asenjo - Mario, Musacchio, Gabriel, Jokic - Bruno Soriano, Pina, Cani, Trigueros - Gio, Perbet

FC Barcelona: Pinto - Dani Alves, Mascherano, Bartra, Adriano - Xavi, Sergio, Iniesta - Pedro, Messi, Alexis

Lavička: Oier, Tello, Cesc, Afellay, Montoya, Song i Sergi Roberto

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.