Víctor Valdés sa lúči. Definitívne. Nie však tak ako by si to väčšina z nás, ale aj sám brankár FC Barcelona predstavoval.

"Nadišiel čas, aby som sa s vami všetkými rozlúčil.

Bohužiaľ, nemohol som sa rozlúčiť prostredníctvom futbalu, tak ako by som si prial, no to je niekedy život a tento rok bol ku mne v tomto ohľade krutý.

Mal som čas pozrieť sa kde som a čím som sa stal. Viem si spomenúť len na ľudí, ktorí mi pomohli dostať sa tu, kde som. Tento list venujem im.

Oriol Tort, José Antonio Pozanco, Juan Manuel Asensi, Ursicinio López, Albert Benaiges, Antonio Olmo, Juan Carlos Pérez Rojo, Pep Segura, Quique Costas, Joan Vilà, Jordi Castel..... sú to tréneri, ktorí zo mňa urobili atléta o akom som vždy sníval, že raz budem. Ľudia, ktorí z desaťročného chlapca za desať rokov vytvorili brankára na Camp Nou. Všetkým vám ďakujem!

Ďakujem aj tebe Lous Van Gaal, že si ukázal odvahu potrebnú na to, aby si stavil na talent, ktorý si videl len ty. Začal budovať historický tím Barcelony, ktorého som mal tú česť byť súčasťou. Srdečná vďaka.

Ďakujem Frank Rijkaard, že si mi dal nevyhnutnú sebadôveru a dovolil si mi dosiahnuť slávu, siahnuť si v Paríži na Európsky titul. Kdekoľvek si, budem ti dlžný do konca života, Majster.

Ďakujem ti Pep, že si mi otvoril dvere k možnosti hrať hru, ktorú som predtým nepoznal, že si ma viedol cestou hľadania úspechu a spolu sme to dokázali, však? Zostane nám to navždy, Majster a ver mi, bude to večné!

Ďakujem ti Tito! Kdekoľvek si, ďakujem ti, že si nás nenaučil len to ako vyhrávať ako tím, ale ukázal aj silu a charakter potrebný čeliť životu.

Ďakujem všetkým mojim kolegom, s ktorými som mal tú radosť pracovať, to zahŕňa dennodenné nosenie barcelonského znaku na mojej hrudi, za pocit dôležitosti v rámci mužstva, ktorý sa počas tých rokov rozvinul. Preto v konečnom dôsledku príde len na jedno, sme kto sme, tu a teraz. Ďakujem páni!

A samozrejme nemôžem zabudnúť ani na najdôležitejšie osoby v mojom živote počas tých 12 rokov ako profesionál, nosiac tento dres - mojich lojálnych fanúšikov. Títo ľudia nech sa už stalo čokoľvek, boli stále tu, aby mi dali tú podporu, ktorú bojovník potrebuje. Hrdo ma podporovali počas mojich osláv, podporovali ma počas všetkých zápasov, posielali mi pozitívnu energiu, ktorú som vždy cítil, ktorá ma celý ten čas hnala, pretože bez nej by bolo nemožné toto všetko dokázať.

Ďakujem, ďakujem a tisíckrát ďakujem, ďakujem. Žiadam vás, prosím, neprestávajte mi túto podporu dávať.

Navždy, FORCA BARCA!

Víctor Valdés Arribas"

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.