Španielski reprezentanti si v prípravnom zápase na svetový šampionát včera večer na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán dokázali s výberom Bolívie poradiť výsledkom 2-0.

Do zápasu zasiahli aj viacerí reprezentanti Blaugrana. Iniestovi sa dokonca podarilo streliť druhý gól zápasu. Ten prvý zaznamenal po polčase Fernando Torres z bieleho bodu.

La Furia Roja pred 35 000 divákmi od úvodného hvizdu Bolíviu tlačila, no do šancí sa v prvom polčase dostávala len sporadicky, nakoľko stále chýbala lepšia finálna prihrávka. V druhej polovici toho diváci videli oveľa viac. Hráči FC Barcelona sa v rámci možnosti predviedli v dobrom svetle.

Gerard Piqué odohral len úvodný polčas. Vidieť ho však veľmi nebolo, pretože doslova veľa práce nemal. V úvodu sa totiž Bolívia k bráne Pepeho Reinu takmer nedostala. Horšie dopadol Xavi, ktorý proti pozornej obrane Bolívie nevymyslel takmer nič. Bez tak nestratil takmer žiadnu loptu a mužstvo podržal. Zápas sa vynikajúco vydaril Pedrovi, ktorý bol bez debaty najlepším hráčom Španielska na trávniku. Zdalo sa akoby bol všade. Jeho šikovný dribling priniesol tímu množstvo štandardných situácií.

Po zmene strán sa na pľac dostali ďalší štyria barcelonskí hráči. Začneme však od konca - ako posledný prišiel Gerard Deulofeu. Hoci za posledných 10 minút veľký vplyv na zápas nemal, išlo o debut odchovanca La Masie v drese La Furia Roja!

Predtým každopádne do zápasu naskočil Andrés Iniesta a dobrý výkon podčiarkol skvelým gólom. Ďalším bol Sergio Busquets, pre ktorého to bol nezvyčajný zápas, nakoľko bol v útoku veľkou hrozbou. Po Fabregasovej prihrávke takmer zvyšoval na 2-0, aby v nadstavenom čase nastrelil žrď. Do hry ešte zasiahol aj Fabregas, ktorý mal v závere viacero šancí, no nedokázal ich premeniť.

Góly: 51' Torres (11 m), 84' Iniesta

Španielsko: Reina; Azpilicueta, Piqué (46' Albiol), Javi Martínez, Alberto Moreno; Cazorla (62' Silva), Iturraspe, Xavi (62' Busquets); Mata (46' Iniesta), Pedro (79' Deulofeu); a Torres (62' Fábregas).

Bolívia: Romel Quiñónez; Ronald Eguino, Ronald Raldes (90' Edward Zenteno), Luis Gutiérrez, Marvin Bejarano; Alejandro Chumacero (64' Damir Miranda), Gualberto Mojica (74' Rudi Cardozo), Diego Bejarano, Alejandro Meleán (64' Danny Bejarano); Marcelo Martins (82' Alcides Peña) a Juan Carlos Arce (73' Vicente Arze).

zdroj: forcabarca.sk sport.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.