Klubová sezóna sa skončila, ale pre nás, futbalových fanúšikov je tu ešte stále tá reprezentačná, ktorá sa naplno rozbehne už o 2 dni na Mundiale v Brazílii. K takýmto veľkým podujatiam už tradične vychádza množstvo hier, ktoré fanúšikom toto obdobie spestrujú. Na stránke fifa.com vyšla k tohtoročným MS, tak ako aj k minulým v JAR, Fantasy liga. Tentokrát však budete môcť súťažiť medzi sebou v špeciálne vytvorenej lige pre všetkých čitateľov nášho portálu.

Ak nemáte vytvorený účet na stránke fifa.com, musíte sa predovšetkým zaregistrovať.

Potom môžte prejsť priamo k veci a začať s tvorbou Vášho vlastného tímu na stránke http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/. Tí z vás, ktorí podobné hry hrávate alebo s nimi máte skúsenosti, už iste viete, ako všetko funguje. Pre tých, ktorí sú začiatočníci, sme si pripravili stručný prehľad.

Princíp je nasledovný. Na začiatku je Vám pridelený budget vo výške 100 miliónov, do ktorého sa musíte zmestiť pri tvorbe Vašej vyvolenej squadry. Váš tím však musí obsahovať presne 23 hráčov, čiže počet, ktorý má na MS každé mužstvo.Systém je nastavený tak, aby ste si nemohli vytvoriť zostavu zloženú len zo samých hviezdnych hráčov. Okrem toho, z každej reprezentácie si do Vášho výberu môžte kúpiť maximálne troch hráčov.

Ďalej prejdime k tvorbe samotnej zostavy. Nemusíte polemizovať nad tým, že máte napríklad Piquého na pravom kraji obrany, body mu budú pričítané rovnako, ako keby bol na stopérovi. Svoje obľúbené rozostavenie si potom môžete vybrať v lište nad zostavou. Dôležitá je aj voľba kapitána tímu, ktorému je každé hracie kolo pripočítavaný 2-násobný bodový zisk. Kapitánsku pásku môžte meniť aj počas kola, keď napríklad nie ste spokojný s výkonom, aký Váš kapitán v zápase predviedol a myslíte si, že iný hráč sa predvedie v lepšom svetle. V tom prípade však bude 2-násobný bodový zisk pôvodnému kapitánovi odpočítaný.

Zostavu môžte meniť do uzávierky, najbližšie potom len po skončení skupinovej fáze.

Bodový prídel je na všetkých postoch vyrovnaný, takže obrancovia už nie sú znevýhodňovaní. Dostávajú body za počet zablokovaných striel, odobraných lôpt atď. Podrobné znenie pravidiel nájdete v tejto sekcii v bode číslo 5 http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/rules .

Aj keď je táto hra určená hlavne pre zábavu, môžte v nej súťažiť aj o rôzne ceny, ak v celosvetovom rebríčku obsadíte predné priečky. Najlepší "manažér" môže dokonca vyhrať auto. Súťaží sa tiež o oficiálne lopty Brazuca, či mobilné telefóny.

Mimo toho, že budete zaradený do celosvetového rebríčka, môžete sa pridať do početných minilíg. Ligu určenú našim čitateľom nájdete pod nasledovným odkazom: http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/leagues/61250.

Po každom hracom kole nájdete na ForcaBarca zhrnutie a priebežnú klasifikáciu v našej tabuľke. Po finále potom príde záverečné vyhodnotenie.

Už len dodám, že uzávierka súpisiek je naplánovaná na 12.6. o 22:00 SEČ, teda výkop úvodného zápasu MS medzi Brazíliou a Chorvátskom.

Prajeme príjemnú zábavu!

zdroj: forcabarca.sk, CŽ

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.