Pep Guardiola bol pozvaný na konferenciu do haly LunaPark v Buenos Aires, aby sa podelil o svoje názory na prebiehajúci šampionát v Brazílii. Väčšina názorov bývalého trénera Blaugrana však smerovala práve ku katalánskemu klubu.

"Barcelone nemôžete povedať nie a keď ste už tam, musíte sa snažiť udržať sa nad vecou. Je to výnimočný klub, ale určite nie jednoduchý na prácu. Z Barcelony sa rozhodne neodchádza v pokoji," povedal Pep Guardiola.

"Z Barcelony som odišiel, keď som bol unavený. Nebola to nikoho vina. Nadišiel ten moment," priznal. "Ak vyhrávate, zasypávajú vás komplimentmi, prehráte, sú pripravení vás zabiť. Pokiaľ to nepochopíte, môžete hrať akurát šach," komentoval Guardiola. Ten následne priznal, že viac zdravia ho stál prvý rok v Bayerne, než prvé tri tituly pri Barcelone: "Umenie je obhájiť, nielen vyhrať."

"Messi sa má stále dobre. Rozhodnutia, ktoré príjme, sú stále trefou do čierneho," hovoril Pep o Messim. "Zápasy v Lige Majstrov vyhrával sám. Hráči ako Messi si sami hľadajú priestor na trávniku. Hanbil by som sa mu ukázať pozíciu, na ktorej by mal hrať."

Pokiaľ ide o Mascherana, Guardiola ani na jeho adresu nešetril chválou: "Takého hráča chcete mať stále k dispozícii, nakoľko fantasticky číta hru. Je to jeden z najinteligentnejších hráčov, ktorých som mohol trénovať. V istom momente si uvedomil, že môže hrať aj ako stopér a robil to vynikajúco. Niekedy sa top hráči chovajú tak ako by sme im boli niečo dlžný. Mascherano je však veľmi skromný a inteligentný," uzavrel Pep.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

ViscaElBarca88

35
2014-06-27 16:42:04

Guardiola bude vždy spojovaný s barcou lebo on patrí len do barci nikde inde a si môžu hovoriť čo chcú ale je to tak

Jhonys

3
2014-06-27 16:53:54

a to, co říkal Tata přeložíte taky? (no hate, aby si zase někdo něco nemyslel, že rýpu :D)

Tom10

11
2014-06-27 17:10:10

"...Hanbil by som sa mu ukázať pozíciu, na ktorej by mal hrať." dobre to povedal

Marian

4
2014-06-27 22:30:03

Guardiola je boss .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.