Niekdajší tréneri FC Barcelona na konferencii v Buenos Aires hovoril aj na tému svetového šampionátu. Obaja pritom neskrývali svoje nadšenie z doterajšieho priebehu turnaja.

"Tento šampionát je veľmi rozložený. Neexistuje iný športový turnaj, v ktorom by bolo toľko vášne. Je najlepší, vynikajúco sa sleduje, nepredstavoval som si niečo také, myslel som, že bude viac defenzívny," komentoval Pep Guardiola. "Toto Tatovi závidím - on mal možnosť trénovať mužstvo na šampionáte, ja nie," žartoval rodák zo Santpedor.

Guardiola tiež obhajoval Vicente del Bosqueho, ktoré Španielsko neskončilo na MS práve najlepšie: "Del Bosque to povedal najlepšie - my myslíme na hráčov... A hráči myslia na nás. To isté mi povedal Menotti pred rokmi. Mužstvo je ako orchester, kde každý musí akceptovať svoju úlohu. Najväčšou výzvou pre trénera je skrotiť ego hráčov," vysvetlil.

"Del Bosque sa držal svojej práce. Môže urobiť niekoľko zmien a ďalej pokračovať v projekte. Svetový futbal vďačí súčasnej generácii španielskych hráčov za veľa. A pokiaľ sa bude ďalej rozvíjať, môže dať futbalu ešte viac," pokračoval Guardiola, ktorého v súčasnosti nezaujíma post trénera nijakej reprezentácie: "Týchto šesť týždňov je tu na to, aby sme sa tešili. Ja to chcem tiež."

Tata Martino taktiež priznal, že je s MS spokojný: "Tento šampionát sa mi páči. Zvlášť sa mi páči to, čo urobila Kostarika." Na tému svojej krajiny povedal: "Získali 9 bodov z 9 možných v skupinovej fáze a to vás poriadne nakopne, keďže viete, že finále je hneď za rohom."

Pokiaľ ide o najlepších hráčov, Guardiola nešetril chválou na adresu svojich zverencov z Bayernu, napríklad na Shaquiriho: "Má čuch na góly. Je inteligentný a v pokutovom území je veľkým nebezpečenstvom. Stará sa o vynikajúce striedanie. Odohrá neuveriteľných 30 minút."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

rastoo3

-6
2014-06-27 17:27:35

Kostarika získala 7 bodov :)

tomasis

17
2014-06-27 17:40:52

Martino hovoril potom o svojej rodnej krajine- argentine :)

Dr-QQ

8
2014-06-27 17:42:26

Argentína 9!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.