Poznáme nemá všetkých potenciálnych súperov Barcelony v ďalšej fáze Ligy Majstrov. Sú nimi Inter Miláno, AC Miláno, Olympique Marseille, Olympique Lyon, AS Roma a Arsenal Londýn. Žreb môže Barcelone prisúdiť len jedného z týchto súperov. Odpoveď na túto otázku sa dozvieme už 17. decembra po žrebovaní v Nyone.

FC Barcelona postúpila do ďalšieho kola z prvého miesta. Vyhrala štyri zo šiestich zápasov a dvakrát remizovala. Strelila 14 gólov a len tri inkasovala. V ďalšom žrebovaní sa mohla stretnúť jedine s klubmi, ktoré v ostatných skupinách skončili na druhom mieste, len nie s Valenciou, pretože pravidlá UEFA zakazujú konfrontáciu dvoch klubov z tej istej krajiny v tejto fáze turnaja. Barca má tú výhodu, že nech je súper akýkoľvek, odveta sa bude konať na Nou Campe.

Inter Miláno

Mužstvo, ktoré uplynulú edíciu Ligy Majstrov vyhralo, skončilo na druhom mieste, keď posledné stretnutie s Brémami na jej štadióne prehralo 3-0. Aktuálny Majstri Európy majú vo svojom kádri stále Samuela Eto’a, ktorý je momentálne aktuálnym lídrom poradia strelcov v tomto Európskom pohári. Ale od doby, kedy z klubu odišiel Jose Mourinho, Miláno stále nevie nájsť rytmus z minulej sezóny. Výsledkom je zatiaľ len piate mieste v Talianskej lige a 10-bodovú stratu na AC, ktoré je lídrom Serie A.

AC Miláno

Sedemnásobný víťaz Ligy Majstrov, skončil vo svojej skupine hneď za Realom Madrid. Na rozdiel o Interu im zmena trénera pomohla. Z postu trénera bol odvolaný Leonardo a nový tréner Massimiliano Allegri vytiahol AC na prvé miesto v tabuľke domácej ligy. Barcelona sa s AC v tejto sezóne už stretla. Bolo to hneď na začiatku v zápase o Gamperov Pohár. V Lige Majstrov sa oba kluby stretli v roku 2006 v semifinále, ked sa ukázala ako lepšia Barcelona. Ak žreb prisúdi Barcy AC, Nou Campe uvidí svoje bývalé hviezdy Ronaldinha aj Eto’a.

Olympique Marseille

V uplynulej sezóne získalo Marseille ligový titul po 18 rokoch. Posledným víťazstvom nad Chelsea
Londýn sa prebojovali do ďalšej fázy z druhého miesta skupiny. Didier Deschamp má k dispozícii hráčov ako Lucho Gonzáleza, Heinze, Valbuena, Brandao a Azpilicueta. Zaujímavosťou je, že Barca a Olympique sa ešte vo vzájomnom súboji nikdy nestretli

Olympique Lyon

Hoci ich dominancia v domácej lige skončila pred dvoma rokmi, Les Gones si získali rešpekt na medzinárodnej klubovej scéne, keď dosiahli semifinále v Lige Majstrov. Zverenci Claude Puela skončili v základnej skupine na druhom mieste, hoc v domácej lige okupujú len piate miesto. S Barcelonou sa stretli naposledy v sezóne 2008/2009, tiež v osemfinále Ligy Majstrov.

AS Rím

Momentálne ôsmy celok Talianskej ligy vedie tréner Claudio Ranieri. Lodivod má ale veľký problém a to nájsť náhradu za legendu klubu Francesca Tottiho. ‚Princ z Ríma‘ hral proti Barcelone v Lige Majstrov ešte v sezóne 2001/2002. V skupinovej fáze tohto roku, skončili na druhom mieste, no až s päťbodovou stratou na prvý Bayern.

Arsenal Londýn

Mladný tím s veľkými vyhliadkami do budúcnosti, ktorý vedie Arsén Wenger. Víťazstvo v skupine mu vzal Šachťar Doneck. Vo svojom kádri majú ‚the gunners‘ Cesca Fabregasa či Marouana Chamakha. Mužstvo sa v domácej anglickej lige snaží získať ligový titul a stále drží krok s Manchestrom United, Chelsea či Manchestrom City. Ich posledné stretnutie s Guardiolovcami sa konalo v minulej sezóne.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.