Zatiaľ stále platí, že Luis Suarez si od futbalu na nejaký ten čas oddýchne. Situácia Neymara je však podobne znepokojujúca ako tá v prípade Uruguajčana.

Brazílčan totiž kvôli fraktúre tretieho bedrového stavca stále pauzuje a vzhľadom na vážnosť zranenia je otázne, kedy do futbalu naskočí opäť. Podľa viacerých odborníkov sa k tréningu vráti najskôr o mesiac a podľa všetkého štart ligy nestihne. Každopádne všetko zlé je na niečo dobré a Neymarov prípad iný nie je.

Dieru po Brazílskej hviezde totiž na začiatku sezóny musí niekto zaplátať a to je šanca pre ostatných, aby sa svojej príležitosti poriadne chytili. Mien je pritom na zozname Barcelony hneď niekoľko. V súčasnosti sú krídelníkmi zatiaľ Gerard Deulofeu a Pedro Rodriguez. Tí by smelo mohli robiť Messimu v útoku spoločnosť. V priebehu budúcej sezóny budú zrejme len štatistami, no vzhľadom na zranenie Neymara a sankcie Suareza sa začiatok sezóny bude točiť hlavne okolo nich.

Navyše, hráči ako Andrés Iniesta a Ivan Rakitič budú musieť ofenzíve svojho mužstva takisto pomôcť. Samozrejme, že sa od nich neočakáva, že Neymara rovno nahradia, no pomoc bude nutná. Vzhľadom na nový systém, viacero hráčov si bude zo začiatku sezóny hľadať svoje miesto na trávniku a istý čas to určite potrvá.

S Deulofeom a Pedrom na trávniku to však znamená obrovskú šancu aj pre hráčov, ktorí až takí známi nie sú: Adama či Joan Roman môžu byť veľmi ľahko povolaní na lavičku, kde budú netrpezlivo čakať na svoju šancu. Je zrejmé, že z času na čas treba hráčov prestriedať a práve toto bude šanca pre vychádzajúce hviezdičky, aby svetu ukázali čo v nich je.

Ak sa títo mladíci dostanú na Camp Nou na trávnik vo veľkom zápase La Ligy, ide stále o obrovskú vec. A Barcelona sa hlási k presadzovaniu svojich odchovancov či mladíkov do prvého tímu. Luis Enrique je zástancom tejto myšlienky, čo určite nie je na škodu.

Zranenie je v podstate v istom zmysle dobré aj pre samotného Neymara, aby sa posunul opäť o niečo dopredu. V poslednej sezóne 22-ročná hviezda nevedela nasadnúť do rozbehnutého vlaku a mala problémy adaptovať sa do barcelonského systému. Teraz má šancu pozerať a učiť sa Enriqueho štýl. Ten by mal byť priamočiarejší, čo Brazílčanovi len vyhovuje.

V neposlednom rade si po namáhavej sezóne oddýchne dlhšie ako sa predpokladalo, čo môže mať pozitívny vplyv na jeho výkony a fyzickú zdatnosť v priebehu budúceho ročníka. Tak či onak, hráčov, ktorí sú k dispozícii, čaká obrovská výzva plnohodnotne nahrať dve super hviezdy Blaugrana.

zdroj: bleacherreport.com
foto: bleacherreport.com

kluc

top komentár
43
2014-07-25 19:42:47

Ja sa osobne teším na deulofeu-a a rafinhu, dúfam že sa chytia mladasi aby sme za pár rokov nemuseli hľadať náhrady...

kluc

21
2014-07-25 19:43:43

+samozrejme aj Sergi Roberto...

tominno9

20
2014-07-25 20:23:47

Aj Halilovič by sa mohol dostať na trávniky v už rozhodnutých zápasoch

tunno

14
2014-07-25 20:53:39

Sergi by mal ist hostovat, napr. do timu ako je Celta, aby sa vyhral a ukazalo sa na co ma, lebo unas zatial nepredviedol nic. Zabudli ste na Adamu, to je beast

dzorkef

5
2014-07-25 20:31:52

och uz nech sa zacne sezona lebo ja uz nevydrzim!!! uz davno som sa tak netesil na sezonu ako sa tesim na tuto. velmi dobry pocit mam z lucha, tie nakupy, no s niektorymi menami sa neostava nic ine len zmierit a verit ze vedenie vie co robi. ale citim to v nosnom chlpe:D ze tato sezona bude vydarena a prinesie nam opat tu staru dobru barcu, messiho v plnej parade a dufam ze sa ukazu aj nase diamanty z la masie! VISCA EL BARCA!!!

LM10

3
2014-07-25 22:30:54

Ja osobne dúfam, že Lucho bude dávať šance v útoku hlavne Adamovi, lebo si myslím, že je to jeden z najlepších talentov aké momentálne Barca má.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.