FC Barcelona nedostala v oficiálnom zápase gól už od 13. novembra. Za jeden mesiac zároveň nastrieľala 28 gólov.

Podobne ako množstvo titulov, Guardiolovo mužstvo zbiera aj rekord za rekordom. Tieto rekordy sa pritom pri súčasnej forme Kataláncov prepisujú každý týždeň. Proti Realu Sociedad, Barca natiahla svoju sériu neporaziteľnosti na 21 zápasov a takisto vytvorila nový rekord, keď strelila 28 gólov bez toho, aby čo i len jeden inkasovala.

Mesiac bez inkasovaného gólu

Posledný gól Barcelona dostala z kopačky Nilmara. Loptu zo siete ťahal Valdés poslednýkrát proti Villarrealu. Nepriestrelnosť Katalánskeho klubu trvá 604 minút a ešte stále trvá. Predošlý rekord 570 minút, ktorý Guardiolovci utvorili v septembri 2009 bol teda vylepšený a stále ešte môže byť. Tento rekord má na svedomí okrem Valdésa aj Pinto, ktorý za svojho kolegu zaskakoval v zápase proti Rubinu Kazaň a takisto si udržal čisté konto,

Ale Víctor môže vylepšiť aj svoj osobný rekord. Stačí mu nato neinkasovať gól ešte 56 minút, no v derby proti Espanyolu to nebude jednoduché.

Skalopevná obrana

Povedať však, že tento úspech má na starosti len dvojica brankárov je nepravdivé, pretože celý tím ako celok má na tom určite markantný podiel. Barcelonská obrana dovolila svojim súperom v posledných šiestich zápasoch vystreliť len 9-krát, čo znamená, že brankári príliš veľa práce nemali.

Gólové hody

Barcelone sa od vyrovnávajúceho gólu Nilmara z Villarrealu podarilo nastrieľať 28 gólov bez toho, aby čo i len raz inkasovala. Góly padali či doma alebo vonku. Najviac ich padlo v Almeríi a to rovno osem. Neskôr pridali ešte tri Panathinaikosu a potom Realu Madrid rovno päť v historickom El Clásicu. Nasledovali zápasy proti Osasune (0-3) a stretnutie v Lige Majstrov proti Rubinu Kazaň (2-0). V poslednom zápase proti Realu Sociedad nastrieľali už po piatykrát päť gólov v jednej sezóne.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.