Argentínčan a jeho otec vyplatili autoritám v Španielsku už niečo okolo 5 miliónov eur, ale podľa slov sudcu sú obvinenia stále aktuálne a prípad pokračuje.

Lionel Messi sa už v minulosti musel zodpovedať pred súdom z obvinení z daňových únikov vo výške 4,1 miliónov eur v rokoch 2006 a 2009. Samotný Leo tvrdil, že je nevinný.

Leo a jeho otec Jorge Messi však v minulom roku zaplatili autoritám pokutu vo výške 5 miliónov eur a zdalo sa, že prípad je uzavretý.

Sudca v Gave, priľahlom meste Barcelony, však rozhodol, že súdny proces proti Messimu bude pokračovať.

Messi tvrdil, že všetky záležitosti v podnikaní nechal na svojho otca a jeho manažérsky tím. „Lionel A. Messi nebol zahrnutý v rozhodovaní pri riadení finančných tokov a vôbec si nebol vedomý rozsahu, veľkosti, dôvodu a efektov podnikovej siete,“ znelo prehlásenie obhajoby na súde v tomto roku.

Nové písomné vyhlásenie súdu však hovorí, že „je dostatok dôkazov na to, aby bolo preukázané, že Messi mohol vedieť a súhlasil s vytvorením fiktívnej finančnej štruktúry.“

Messiho podpis sa nachádzal na všetkých vyšetrovaných dokumentoch a z toho dôvodu sudca dodal, že „Messi mohol byť varovaný druhými osobami a v každom prípade musel čítať minimálne hlavičky daných dokumentov.“

Keď prípad začal, všetku zodpovednosť za činy na sebe prebral Jorge Messi, ktorý údajne používal firmy z krajín ako Belize alebo Uruguay, aby sa vyhol plateniu daní.

zdroj: goal.com

StanoM

9
2014-07-29 18:27:37

Na tom niečo bude, je blbosť aby o tom nevedel.

Realista73

0
2014-07-30 11:52:12

Na jednu stranu ho chápu že nechtěl 50% výdělku dannit ... ale na druhou stranu je opravdu nemožné aby o tom nevěděl , to by musel být nesvéprávný aby si něčeho takové nevšiml.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.