Guardiola na poslednej tlačovke vyhlásil, že nechce hráčov v Allianz Arene nútiť adaptovať sa len na jeden systém, nakoľko nie je prepojený len s jednou futbalovou filozofiou.

Bývalý tréner FC Barcelona odmietol, že sa snaží Bayern Mníchov pretransformovať na novú Barcelonu. "Musím sa svojim hráčom adaptovať, nemôžem hrať ako chcem," povedal rodák zo Santpedor pre novinárov. "Samozrejme, istú myšlienku mám, ale prv než sa budeme baviť o taktike, musíme sa baviť o schopnostiach hráčov," pokračoval.

"Bez schopnosti mojich hráčov o taktike hovoriť nemôžeme; ide o tú najdôležitejšiu vec: analyzovať ich talent, ich mentalitu a až potom sa dohodnúť na niečom, čo bude najlepšie pre tím a pre týchto hráčov," vysvetlil.

"Musím ich naučiť ako náš futbal hrať čo najlepšie, ale musím sa adaptovať, pretože nie som tu na to, aby som menil ich mentalitu. Nie som tu, aby som zmenil kultúru Bayernu Mníchov či nemeckú mentalitu. Musím sa naučiť adaptovať každému a zároveň sa pozerať dopredu," uzavrel.

zdroj: goal.com
foto: goal.com

RichardoGrj

14
2014-08-07 08:45:11

Neskoro

Jaro500

8
2014-08-07 08:55:15

"Musím ich naučiť ako náš futbal hrať čo najlepšie" a pre toto ťa tam v Nmecku mnohí fanúšikovia neznášajú, nie je to ich mentalita...

slupka

7
2014-08-07 13:33:39

Pre toto je zle že išiel do bayernu, jupp tam vytvoril pekelnú mašinu ktorá pochovala tikitaka a ovládla celý futbalový svet a teraz im tam príde vlastne "otec" tikitaka a začne to praktikovať aj tam navyše im pošle preč ich nemeckých miláčikov ktorý sa mu nehodia do hry a privedie si svojich španielskych predstavte si ako sa teraz musia ich fanúšikovia cítiť je len otázka času kedy sa mu niečo nepodarí a fanúšikovia už vybuchnú a budú ho odtiaľ hnať :D

Poky

2
2014-08-07 13:48:35

Vždyt nic jinýho neumíš :D

gabo

2
2014-08-07 15:31:32

Urcite si to nepamatate,ale presne toto som pisal ked Pep odchadzal do Bayernu,ze narazi na nemecku mentalitu a to ho bude limitovat.som psycholog a presne toto ma napadlo. Napriek tomu, ze si teraz sype popol na hlavu, myslim, ze je to zaciatok jeho konca. Nemci potrebuju disciplinu, silu,strojovu hru a nie spanielsku, ci juzansku kreativitu. Keby to tak bolo,nikdy by nevznikol fenomen Hitler. Ospravedlnujem sa za politizovanie, to sem nepatri,ale hodne vystihuje nemecku mentalitu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.