Otrapené frázy o tom, že vo futbale je všetko možné by sa mohli opäť stať realitou. Budúcnosť Zlatana Ibrahimoviča sa dianím na prestupom trhu úplne vzdiaľovala jeho pôsobeniu s 'blaugranas', ale vývoj sa v posledných hodín otočil o 180 stupňov.

Pep Guardiola dal klubu súhlas, že sa švédskeho dlháňa pokúsi zahrnúť do svojich plánov na nasledujúcu sezónu. Vyplynulo to z neúspechu katáncov angažovať Ibru do niektorého z popredných európskych klubov. Hlavným dôvodom bola jeho privysoká cena.

Keďže katalánci nechcú prísť o svoje draho investované peniaze a zlyhali nájsť klub, ktorý by bol švédovi schopný platiť €10M ročne, tak sa podľa všetkého rozhodli, že Zlatanovi dajú ešte jednu šancu všetkým dokázať akým skvelým zakončovateľom v skutočnosti je.

Na povrch vyšli informácie, ktoré zaručovali, že o Ibru majú záujem aj 'the citizens'. Manchester City si kúpu aj neskoršiu úhradu výplatných pások útočného klenotu môžu dovoliť, problémom je však neúčasť Manchestru City v budúcoročnej edícii Ligy majstrov.

Na druhej strane Milan aj Inter majú iné starosti. Na jednej strane nesmierná túžba oboch klubov angažovať hráča do svojich radov a na druhej strane ochota práve tohoto hráča vrátiť sa po roku späť do Seria A má skutočne len jeden háčik - financie. Ani jeden z klubov si totižto nemôžu Ibrahimoviča ani náhodou dovoliť.

Takže aj kvôli tomu je v podstate klub rozhodnutý Ibru nepredať a udržať si ho vo svojom kádri. Pep Guardiola dúfa, že Ibra bude užitočný po celú sezónu 2010/2011 minimálne tak, ako bol niekoľko úvodných zápasov v minulej.

Situácia v Barcelone je vstkutku podobná tej, ktorá sa odohrala v lete 2008 so Samuelom Eto'om. Guardiola vtedy otvorene s kamerunským útočníkom pre ďalšiu sezónu nepočítal a Eto'o si mohol hľadať nové pôsobisko. Nič s toho však nebolo, Eto'o ostal a v nasledujúcej sezóne sa kľúčovým spôsobom podieľal v dosiahnutí historického ťaženia Barcelony.



Pritom výkon Ibrahimoviča zo začiatku práve skončenej sezóny predčil všetky očakávania. Čoskoro ale jeho výkon začal rapídne klesať a miesto nápravy prichádzali tisíce a tísíce výhovoriek. Sám Guardiola z toho vynil temer žiadnu predsezónnu prípravu švéda, ktorú mu znemožnila jeho nešťastná zlomenina.

V každom prípade to vyzerá tak, že dostane šancu na reparát a svoju zbierku 16 ligových gólov bude môcť v nasledujúcej sezóne vylepšiť. Minimálne však jeho zamestnávateľ dúfa v podstané vylepšenie tejto štatistiky.

 

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.