FC Barcelona včera v Zurichu pred Komisiou FIFA svedčila vo veci La Masie. FIFA sa totiž nepozdávajú niektoré nezrovnalosti pri prestupoch neplnoletých hráčov.

Klub sa snažil znížiť trest, ktorý FIFA Barcelone za tieto nezrovnalosti naparila. Do Švajčiarska nakoniec necestoval prezident klubu, Josep Maria Bartomeu. Barcelonu reprezentovala delegácia pozostávajúca z: Carles Folguera, riaditeľ La Masie, následne cestoval aj riaditeľ školy Leóna XIII v Barcelone, kde sa odchovanci učia, dvaja žiaci a Clemente Villaverde, generálny riaditeľ Atlética Madrid, ktorý chcel byť prítomný, aby bránil barcelonský model.

V priebehu niekoľkých hodín sa klub snažil vyjasniť, že Barcelona vždy pracovala v dobrej viere a nikdy neporušila predpisy FIFA vo veci prestupov neplnoletých hráčov.

Andoni Zubizarreta aj počas tlačovej konferencie pri príležitosti prezentácie Luisa Suareza zdôraznil, že model rozvoja hráčov, ktorý La Masia používa, je príkladný. Na verdikt FIFA v tejto veci musíme počkať, no všetko aj tak nasvedčuje tomu, že FIFA je neoblomná a Barcelona v nasledujúcich dvoch prestupových obdobiach nebude môcť nakupovať či predávať hráčov.

zdroj: as.com
foto: as.com

tomasis

15
2014-08-20 12:21:32

Najlepsia akademia na svete, ktoru aj FIFA spomina aky mame uzasny system, berie mlade talenty z celeho sveta. Dostane za to zakaz, za to co robia kazde kluby. Sankcie nam dala ta organizacia ktora je az moc v problemoch (Katar...), fuj. Ale ja, vy ostatny vieme o tom velmi vela...

sid1

2
2014-08-20 13:31:50

toto beriem ako celkom velke zlyhanie zodpovednych ludi. Raz je system nejako nastaveny ohladom prestupov mladych hracov tak ho treba respektovat. To, ze starostlivost a ostatne veci su urcite super na tom nic nemeni.

tomasis

3
2014-08-20 13:50:18

No ale robia to kluby po celom svete... :/

dory99

3
2014-08-20 13:16:18

Už je rozhodnuté: http://www.fifa.com/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.