Francisco Javier García Pimienta, tréner FC Barcelona U17 [na foto. v strede, pozn. red.] bol po historicky prvom El Clásicu na Slovensku s výkonom svojich zverencov spokojný, z konečnej remízy 2-2 však radosť nemal. V rozhovore pre ForcaBarca.sk sa tréner Barcy dotkol aj iných tém.

Ako sa vám tu na Slovensku páči?

"Z toho čo som zatiaľ videl je to veľmi pokojná krajina a veľmi sa mi pozdáva. Takisto sme spokojní s tým ako sa tu o nás starajú."

Cítite sa tu ako veľké hviezdy...? (smiech)

"Klub je veľmi hviezdny, ale títo mladí chlapci sú zatiaľ len vo vývoji a tak to treba aj brať."

Analýza prvého El Clásica na Slovensku

"Podľa mňa sme odohrali veľmi dobrý zápas a z môjho pohľadu sme dnes boli oveľa lepší ako Real Madrid. Ale ak hráte proti tak silnému súperovi akým Real nepochybne je, tak zaplatíte za každú chybu. My sme dnes urobili dve a za obe sme platili. Je veľká škoda, že sme viedli 2-0 a nakoniec sme nevyhrali. "

Krátka strata koncetrácie

"Ak hráte proti slabšiemu súperovi a vyberiete si svojich päť slabších minút, počas ktorých nie ste tak koncentrovaný, tak sa nič nedeje. Proti slabším súperom je prirodzené, že takýto zápas vyhráte, ale ak je to proti Madridu, tak za každú chybu sa platí. Hoci ste lepší..."

Atmosféra počas El Clásica na štadióne

"Atmosféra s toľkými divákmi bola výnimočná. Pre chlapcov to bolo senzačné a čo je ešte lepšie, že sme mohli nastúpiť proti takému mužstvu ako je Real Madrid. Navyše, mužstvo muselo hrať aj pod tlakom divákov."

Tak, celá Penya Barcelonista robila, čo mohla... (smiech)

"My tiež... (smiech) boli sme lepší, zaslúžili sme si vyhrať, no bohužiaľ nevyšlo to."

Aké pozitíva priniesol dnešný zápas?

"Hrať proti Madridu, pretože pre mladých ide o nenahraditeľnú skúsenosť. Pre nás to slúži na porovnánie sa s mužstvami z rovnakej kategórie, ktoré sú aj na rovnakej štrukturálnej úrovni a môcť robiť to pred takým publikom a za takých podmienok je perfektné."

Ako hodníte turnaj ako celok - predsa len sa turnaja zúčastňujú viaceré kvalitné tímy...

"Okrem týchto dvoch zápasov, čo sme odohrali sa domnievam, že ide o kvalitný turnaj, pretože žiaden zápas nie je jednoduchý. Dôkazom toho je aj včerajší zápas [s Michalovcami 1-3, pozn. red.], kde nás výhra stala množstvo síl."

Ako vníma La Masia súčasnú veľkú prestavbu prvého tímu FC Barcelona?

"Naštastie sme úplne mimo tohto diania, absolútne mimo. Prvé mužstvo je najdôležitejšie zo všetkého, teraz má už dosť problémov a dúfame, že sa mu bude dariť, pretože ak sa darí prvému mužstvu, tak sa darí všetkým. Stabilita klubu nesmierne záleží od prvého tímu, preto dúfame, že tento rok vyhrá veľa titulov."

zdroj: forcabarca.sk
foto: forcabarca.sk

STEVETV

17
2014-08-21 21:59:12

Včera to bol najkvalitnejší futbal aký môžme na Slovensku vidieť.

Petrinho17

7
2014-08-21 22:04:04

Môžem sa spýtať ako sa vola hráč na obrázku s číslom 5? Je to ľavý obranca a podľa môjho názoru to dotiahne ďaleko, v 17 rokoch hrá ako z veľkej knihy a je to obrovský talent. V mladom veku výborná technika, hra do tela a futbalové myslenie. Veľmi šikovný hráč.

RichardoGrj

4
2014-08-21 22:10:56

vieš o nom tolko ale jeho meno neznaš :D

LM10

5
2014-08-21 22:39:02

Podľa tých vlasov to môže byť druhý Puyol :D

yozzy

5
2014-08-21 22:46:44

vola sa: Marc Cucurella Saseta

STEVETV

7
2014-08-21 22:16:42

Súhlas takú kondíciu v jeho veku nemá nikto. Vola sa Marc Cucurella Saseta už proti Michalovciam podal najlepší výkon.

dory99

2
2014-08-22 13:02:57

TO vstupné na tento turnaj bolo smiešne prehnané, jasné sú to veľké kluby, ale stále sú to len talentovaní mladíci, dokonca ani nie dospelí. Na El Clasico bolo vstupné tuším 12 € a bolo plno, ale iné dni plno myslím nebolo a tiež hrali Michalovce proti Barcelone či Realu. Keď si to porovnám so Slovanom kde sa hralo o Ligu Majstrov a milióny a vlastne sa to ani porovnávať nedá, tak tam bolo vstupné od 8€.....chápem že sú náklady nato, priniesť tu také mužstvá atď, ale stále ide len o prípravný turnaj dorastencov a tak by sa mali pohybovať aj ceny vstupného.

chara

1
2014-08-22 19:37:56

chlapci z la masie boli o triedu lepsi a technickejsi.... len skoda tych nepremenenych sanci, real hral dobre, ale na barcu sa vobec nechytal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.