Luis Enrique v prvej polovici zápasu o pohár Gampera skúsil základnú zostavu, ktorá s vysokou pravdepodobnosťou začne aj prvý ligový zápas proti Elche.

Hráči však v tejto zostave dokázali naplniť očakávania prísneho barcelonského trénera aj napriek tomu, že hra Blaugrana sa vo viacerých ohľadoch od minulej sezóny odlišovala.

Prezident FC Barcelona na konci minulej sezóny sľuboval veľkú revolúciu v kádri FC Barcelona, no prestupové výmeny základnú jedenástku až do takej miery neovplyvnili. Luis Enrique nebol myšlienkou revolúcie posadnutý. Radšej stavil na evolúciu taktiky, nepodcenil ani fyzickú prípravu či tú mentálnu, pretože množstvo hráčov v súčasnom kádri ťažko nieslo nevydarenú uplynulú sezónu.

Hovoriť o revolúcii však nie je na mieste. K potvrdeniu tézy o evolúcii stačí len porovnať základnú jedenástku zo zápasu s Club León so základom, ktorý sa na trávniku objavil v minulej sezóne vo štvrťfinále Ligy Majstrov na Vicente Calderón proti Atléticu.

9. mája totiž Katalánci v Lige Majstrov skončil po prehre 0-1. V oboch zápasoch sa objavilo až sedem hráčov Blaugrana: Alves, Mascherano, Alba, Busquets, Iniesta, Messi a Neymar. Traja obrancovia, dvaja stredopoliari a dvaja útočníci odohrali zápas aj o štyri mesiace neskôr v pohári Gampera.

Je to zrejme preto, aby Barcelona nestratila stabilitu v žiadnej formácii. V zápase s Club León sa zmeny udiali v bránke, kedy Pinta nahradil Bravo. Mathieu hral miesto Bartru, Rakitič v strede poľa nahradil Xaviho a Rafinha začal zápas v útoku miesto Cesca.

Počty sa preskupia v momente, keď si Vermaelen dolieči zranenie a keď Luisovi Suarezovi pominie trest na oficiálne zápasy. Počet nových hráčov v základe FCB tak možno vzrastie na 6, no na mužstvo bude mať vplyv aj možná zmena taktiky na 3-4-1-2, fyzická kondícia či iné veci.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

MIO10

-2
2014-08-21 20:41:50

Já chtěl revoluci...Ale snad tohle bude stačit!

mike10

6
2014-08-21 22:06:03

Evolúcia je istý typ revolúcie keď si to tak vezmeš, po každej revolúcii nasleduje evolúcia :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.