Chorvátsky stredopoliar je podľa svojich vlastných slov polichotený, že ho ľudia prirovnávajú k Xavimu, no zároveň si myslí, že žiadny hráč nedokáže plnohodnotne nahradiť španielsku legendu. Rakitič v rozhovore pre magazín Sportske novosti rozprával aj o Messim, Elche či iných aktuálnych témach.

Letná posila Blaugranas, Chorvát Ivan Rakitič trvá na tom, že nahradiť Xaviho v tíme je takmer nemožné. "Je pekné, že som jeho nástupca, no ja nie som Xavi, ale Rakitič. Skutočná náhrada za tak veľkého hráča ako je on neexistuje." Kapitán Barcelony tento rok odohrá už sedemnástu sezónu v najvyššom tíme Kataláncov, s ktorými získal všetky trofeje, ktoré sa získať dali.

"Neviem sa dočkať začiatku La Ligy. V príprave sme tvrdo pracovali a dúfam, že to bude vidieť aj na ihrisku. Barca je momentálne veľmi silná. Vždy som chcel byť jej súčasťou, bola to môj sen, ktorý sa mi splnil." Rakitič sa v prípravných dueloch ukázal vo výbornom svetle. Veľmi rýchlo sa adaptoval na štýl FCB a jeho kúpa sa zdá ako výborný krok.

Chorvát taktiež hovoril o hviezdnom útočníkovi Lionelovi Messim a opäť len pozitívne. "Messi je iný, než iné hviezdy. Je nápomocný a užitočný. V Barcelone mi pomohol zabývať sa, a vďaka nemu som sa tu rýchlo adaptoval." To, že dvojica Messi-Rakitič by mohla fungovať nám ukázal zápas proti Club León, kde skvele komunikovala.

A čo si myslí bývalý hráč Seville o príchode Suareza? "Jeho kvality sú nesporné a netreba o nich zvlášť hovoriť. Je dôležité, že s nami trénuje." Rakitiča s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme už v prvom kole Primera Division proti Elche CF na domácej pôde. Výkop je v nedeľu o deviatej hodine večer.

zdroj: goal.com
foto: archív

Marian

-11
2014-08-23 21:58:08

Tipujem, že Raketa dá za túto sezónu 18 prihrávok na gól a strelí 6 gólov.

LeoXaviBarca

0
2014-08-24 12:25:01

:D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.