Pred rokom v rovnaký čas sme sa pripravovali na prvý zájazd fanklubu – zápas španielskeho superpohára medzi FCB a Atleticom Madrid. Boli sme plní očakávaní, ako sa prvý zájazd vydarí a ako budú ľudia vnímať fungovanie fanklubu v tejto oblasti.

Po 5 zájazdoch a 17000 kilometroch, ktoré sme za rok absolovali bol koncept zájazdu nastavený odlišne ako pred rokom, nakoľko v roku 2013 sme cestovali bez prestávky do Barcelony, pozreli si zápas a po jednej noci v hoteli vyrazili na cestu späť. Tento rok sme sa rozhodli spojiť návštevu zápasu s prehliadkou Barcelony a zastávkami v Monte Carle a Verone.

Cesta sa začala tradične v Košiciach, pokračoval Zvolen, Nitra, Trnava a poslední členovia nastupovali v Bratislave. Po dlhej noci v autobuse sme sa tešili na prvú zastávku, a to Monte Carlo. Členovia strávili 9 hodín prehliadkou mesta, kúpaním na pláži a oddychom pred ďalšou nocou v autobuse.

Ráno nás už čakala Barcelona a hotel, kde oddych po náročnej ceste padol vhod. Niektorí využili voľný čas aj na kúpanie v bazéne, ktorí sme mali na najvyššom poschodí hotela.

V Barcelone sme strávili 3 noci a program mal každý člen individuálny. Kúpanie na pláži, pamiatky, futbalový zápas medzi Espanyolom Barcelona a Janovom, dobré jedlo a nočný život. Štyria zástupcovia fanklubu sa v dňoch 17.-18.8.2014 zúčastnili aj XXXV. ročníka Svetového kongresu fanklubov, ktorý sa každoročne koná v Barcelone. Prvý deň bol pracovný, rokovalo sa o rôznych veciach v súvislosti s fungovaním fanklubov. Druhý deň bol slávnostný, za účasti celého vedenia FC Barcelona na čele s prezidentom – Josepom Mariom Bartomeuom.

Každoročne sa na kongrese predstavuje aj nová posila, ktorú klub počas letného prestupového obdobia kúpi. Tentokrát klub prekvapil a pozdraviť fanúšikov prišlo hneď 7 nových posíl s trénerom Enriquem! Naši zástupcovia mali možnosť podať si ruku s najdrahšou posilou tohto leta Luisom Suarezom a brankárom Marcom-Andrém ter Stegenom.

Video z prezentácie hráčov

Po tejto prezentácii sa vedenie fanklubu presunulo na slavnostný obed, ktorého sa zúčastnilo aj vedenia FC Barcelona a počas obedu prekvapilo prezidenta FC Barcelona a darovalo mu brožúru o Slovensku v španielčine a šál fanklubu. Prezident pochválil prácu nášho fanklubu, priznal, že je veľmi náročné fandiť klubu z takej diaľky a poďakoval nám za podporu.

Video z odovzdávania šálu fanklubu prezidentovi a krátka debata:

Po skvelom obede, kde sa naši zástupcovia spoznali z fanúšikmi zo Španielska, Poľska, Kolumbie a iných krajín už nasledovala čerešnička na torte celého zájazdu, a to odhaľovanie erbu fanklubu. Inaugurácie sa zúčastnili traja členovia klubu na čele s viceprezidentom FC Barcelona Jordim Cardonerom, ktorí sa inaugurácie erbu zúčastnil iba 3x, a jeho účasť bola v tomto prípade výnimočná. Dokazuje to, že náš fanklubu má v Barcelone skvelé meno a práca sa hodnotí veľmi pozitívne.

Video z rozhovoru s viceprezidentom FCB pred inauguráciou erbu:

Inaugurácia erbu fanklubu:

Po odhalení erbu sme sa už presunuli na miesta na Camp Nou, kde nás čakal zápas medzi FCB a mexickým celkom Club León, v drese ktorého odohral posledný zápas bývalý hráč FCB Rafael Marquez. Pred výkopom boli odprezentovaní všetci hráči a realizačný tím. Priebeh zápasu sa musel páčiť, výsledok 6:0 hovorí za všetko. V priebehu zápasu sa prvýkrát predstavil fanúšikom aj Luis Suarez, ktorý odohral takmer 20 minút. Po skončení zápasu sa všetci presunuli na hotel, ráno sa už blížila cesta späť domov.

Cestou späť sme sa zastavili na niekoľko hodím v krásnom talianskom meste Verona, kde sme si pozreli pamiatky, dali skvelé cappuccino a spravili nákupy. Počas cesty späť všetci rozmýšľali nad skvelými zážitkami, ktoré sme počas 7 dní mohli zažiť. Veríme, že ďalší rok zájazdov bude ešte lepší, a že partia ktorá sa na každom zájazde stretávala bude v návšteve európskych štadiónov pokčačovať. Je to pre nás obrovské zadosťučinenie a cesta ktorú sme museli absolovať stála za všetko.

Články z tohto zájazdu sa objavili aj v slovenských denníkoch Šport a Nový čas

http://www.fcbarcelona.com/football/first-team/detail/article/the-joan-gamper-trophy-in-10-minutes

Na ilustráciu zasielame niekoľko názorov účastníkov zájazdu.

Peťo: Vážne výhrady nemám. Jedine dlhá cesta autobusom, ale to som vedel do čoho idem. Jednoznačne prestávka v Monaku a vo Verone boli vhod a príjemným spestrením dlhej cesty. Do budúcna určite zachovať prestávky pokiaľ sa bude cestovať autobusom. Ubytovanie a raňajky super. Hotel odporúčam aj do budúcna. Zastávka metra blízko hotela super. Samotné mesto a camp nou netreba komentovať. Zážitok na celý život.

Miro: Nezabudnuteľný zážitok, všetko bolo OK. Super partia sa zišla.

Filip: Ja som úplne spokojný s výletom predčilo to moje očakávania a aj s tou formou týždennej cesty som bol spokojný čiže z mojej strany žiaden problem nie je len a len spokojnosť a neopísateľný zážitok ! :)

Veronika: Mne sa páčilo úplne všetko, bol to skvelý zážitok.

V prípade záujmu o členstvo vo fanklube alebo predĺženie členstva navštívte stránku www.fcbarca.sk/clenstvo

NECH ŽIJE BARCA, NECH ŽIJE PENYA!

zdroj: fcbarca.sk
foto: fcbarca.sk

ronyy101

16
2014-08-26 20:55:10

Parádne bolo.

Kubo11

14
2014-08-26 21:07:04

Ticho závidím. Ja plánujem ísť na Bilbao. Uvidíme či sa podarí...

Palyop

8
2014-08-26 21:25:53

na vlastnu past alebo cez agenturu???

Kubo11

11
2014-08-26 21:30:36

Na vlastnu past.Cez agenturu by sa podarilo :D

Palyop

9
2014-08-26 22:28:21

prajem hodne štestí:D

Jese20

-3
2014-08-27 00:34:39

blaaaaznii :DD

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.