Lionel Messi - Luis Suarez - Neymar; nie, nie je to útok z FIFA, ale barcelonský trojzáprah, ktorý začne svoju pôsobnosť už od októbra. Menami ide o škaredo nabitú ofenzívu, no čo možno od tejto trojky naozaj očakávať?

Gólový festival

Dlho sa hovorilo o tom, že Barcelona musí nájsť niekoho, kto Messiho odľahčí od skórovania. Príchod Neymara tento problém naozaj vyriešil, ale len v prvej polovici sezóny. Možno to bolo neskôr na Brazílčana veľa, možno úpadok jeho formy zapríčinili zranenia a zlá hra celého mužstva.

Teraz katalánsky celok neváhal, tresol sa po vrecku a na hrot dotiahol najlepšieho strelca Anglicka aj Európy v uplynulom ročníku. Práve Uruguajčan by mal vytiahnuť čísla na streleckej tabuľke nahor. Takisto sa očakáva, že druhý rok bude na Camp Nou lepší aj v podaní Neymara a zdá, že sa prebudil aj Messi. Máme sa na čo tešiť.

Pohyb

Ak sa pozrieme na Suareza v Liverpoole, mal veľmi inteligentný pohyb. K tomu je v útoku veľmi statočný a vôbec sa v súbojoch o loptu nebojí. Táto kombinácia vlastností ho robí tak špeciálnym. Obrancovia majú s jeho bránením veľa práce a počas zápasu je nemožné ho po celý čas ustrážiť.

K tomu si prirátajte Messiho, ktorý je zdá sa pod Luisom Enriquem fyzicky fit a obrana má o problém postarané. Samozrejme to všetko podčiarkneme s Neymarom a súperom sa môžu triasť nohy.

Precíznosť pri štandardných situáciách

Barcelona v posledných rokoch v štandardných situáciách nevynikala, naopak, bola takmer tragická. V ich zahrávaní akú takú úroveň držali Xavi s Messim, no napriek tomu veľa vody nenamútili. Kolotoč roztočí opäť Luis Suarez, ktorý každý faul pred pokutovým územím trestá. Ide o ďalšiu silnú zbraň multimiliónovej posily.

Variácie vo formáciách

Barcelonu tejto sezóny môže veľmi ľahko charakterizovať jedna vec: hráči Barcelony sú tak vyspelí, že si bez problémov dokážu meniť pozície, no čo viac - nemajú si problém vymeniť aj celé formácie.

Luis Enrique počas sezóny skúšal rôzne varianty, aj s Messim na poste, ktorý mu patril v drese Argentíny na MS v Brazílii. Jemne nižší post pre Messiho mu získava viac času a priestoru. Obrany sú naučené skôr zostať bližšie k svojmu 'domčeku' akoby sa mali zbytočne vysunúť vyššie a riskovať.

Tým pádom sa môže Neymar či Suarez spoľahnúť na neuveriteľné prihrávky - ako napríklad tá pre Di Mariu z MS. Neymar tak zostane na svojej ľavej strane a Suarez? Ten sa cíti najlepšie na hrote útoku, ale mohli sme sa presvedčiť, že je ako ryba vo vode na ktorejkoľvek pozícii.

zdroj: bleacherreport.com
foto: goal.com

DavidP

top komentár
85
2014-08-27 16:10:19

Pokud si toto trio sedne, a pokud budou všichni zdraví a ochotni obětovat se pro tým, tak se máme na co těšit.

D0MIN0

21
2014-08-27 16:27:54

Suareza som mal rad ako futbalistu uz ked bol v Liverpoolu strasne sa mi pacilo jak hral daval goly podla mna ze v barcelone to bude super tak isto a dufam ze este lepsie ako v liverpoole :D tesim sa na zapasi najme z utokom Neymar Messi Suarez

lionnel

20
2014-08-27 16:28:13

To bude bolest pre supera neviem sa dockat el clasika.....dufajme s luisikom kusatorommmmm

dory99

6
2014-08-27 19:15:28

Juhoamerický "smrteľný" trojzáprah!

Marian

1
2014-08-27 23:56:13

TRIO LATINO AMERICANO: BAU- brasilo-argentino-uruguayo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.