Penya Barcelonista Eslovaca dels Alts Tatras - niekoľko mesiacov dozadu neznáme slovné spojenie, ktoré však v súčasnosti či už v Barcelone alebo aj na Slovensku poznajú mnohí.

Založenie oficiálneho fanklubu FC Barcelona na Slovensku však nebola jednoduchá záležitosť, no za rok a pol fungovania táto inštitúcia stihla naozaj mnoho a jej členovia si to nevedia vynachváliť. ForcaBarca.sk mala možnosť prezidenta Penya Barcelonista Eslovaca dels Alts Tatras krátko vyspovedať. Akých zaujímavých tém sa Peter Bellás dotkol, čítajte nižšie.

Barcelona a Slovensko - niektorí Slováci ani len nevedia, že Barcelona existuje - vy ste však založili rovno fanklub tohto katalánskeho futbalového gigantu. Čo vás vlastne k tomu viedlo?

Vzhľadom k tomu, že na Slovensku neexistovala žiadna oficiálna inštitúcia FC Barcelona, zistili sme podmienky fungovania fanklubu a začali proces príprav pre jeho založenie.

Založenie takejto inštitúcie zrejme nie je jednoduchá záležitosť...

Celý proces trval 10 mesiacov, počas ktorých sme museli FC Barcelone poskytnúť množstvo podkladov a informácií.

Ako je to z členmi? Predsa len sme od Barcelony vzdialení množstvo kilometrov. Čo má Slovák z toho, že sa stane členom oficiálneho fanklubu?

Všetky informácie o členstve a jeho výhodách nájdu fanúšikovia na stránke oficiálneho fanklubu: www.fcbarca.sk/clenstvo. Podmienky členstva na rok 2015 sme zverejnili v článku http://www.fcbarca.sk/podmienky-clenstva-vo-fanklube-v-roku-2015/. Všetci tí, ktorí majú záujem byť členmi na rok 2015, musia stihnúť registráciu do konca septembra 2014.

Ako vnímajú vašu prácu priamo v Barcelone? Za ten krátky čas ste už na Camp Nou neraz dokázali vzbudiť poriadny rozruch.

V Barcelone nás veľmi dobre poznajú dokonca aj najvyšší predstavila, s ktorými sme mali tú možnosť rozprávať aj na kongrese fanklubov. Poďakovali nám za našu doterajšiu prácu a uznali, že fandiť tak ďaleko od FCB je veľmi náročné. Za rok a pol fungovania sme toho stihli naozaj dosť.

Pozrite si fotogalériu z doterajších akcií TU

Na zápasy cestujete vskutku výnimočne a to rovno na niekdajšom autobuse FC Barcelona, v ktorom sa vozili aj samotní hráči prvého tímu Blaugrana. Nepletie to bežných ľudí, že ide naozaj o výpravu FC Barcelona?

Určite áno, hlavne v zahraničí majú ľudia mylnú predstavu, že ide o terajší klubový autobus. Za rok sme zorganizovali 5 zájazdov na zápasy FCB a na všetky sa cestovalo týmto autobusom.

Na čo však spomínate najradšej?

Určite odhalenie erbu nášho fanklubu na Camp Nou pred zápasom Gamperovho pohára 2014, ktorého sa zúčastnil aj viceprezident Jordi Cardoner, ktorého účasť je na tejto akcii vzácna... Bol to výnimočný zážitok, o ktorom si môžu všetci aj prečítať.

Report Gamperov pohár: TU

Na čo sa môžu vaši členovia ešte tešiť?

V dňoch 17.-18. 10 nás čaká valné zhromaždenie v Senci s bohatým programom. V jeseni plánujeme organizáciu zájazdu na Ligu Majstrov a hlavne pokračovať v tvrdej práci, ktorú sme započali a ktorá robí nášmu fanklubu dobré meno.

zdroj: forcabarca.sk
foto: forcabarca.sk

tomas777

19
2014-08-31 16:14:23

Len tak ďalej, nech sa vám naďalej darí....inak, skvelá reklama pre to naše maličké Slovensko...

Dzejar

-37
2014-08-31 16:52:59

to je fakt zvlastne toto.. vraj slovensky fanklub barcelony,, dokonca este aj OFICIALNY... to tu mame malo klubov na slovensku ktorym fandit? musime sa strkat do zadku zahraniciu?

Marian

5
2014-08-31 17:39:51

Barca je pre slovenských culés vecou srdca. Madristas na Slovensku sú možno v tomto pozadu, preto sa tomu budeš čudovať...

Dzejar

-6
2014-08-31 20:48:52

slovensky cules.. wtffffffffff

tomas777

4
2014-08-31 17:56:37

zvláštne mi príde, že si vôbec prihlásený na tejto stránke...nemyslíš ???

čo tu vlastne robíš, keď nám nefandíš ???

MatrowsFCB

2
2014-08-31 19:00:58

pekne :) len tak dalej! :) chcel by som sa spytat na vyjazdy na zapasy mozu ist aj fanusikovia co niesu v oficialnom fanklube?

Robo

1
2014-09-01 13:54:56

prednost maju samozrejme clenovia, ale ak ostanu volne miesta, tak mozu ist samozrejme aj ne-clenovia

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.