Barca to mala na pôde Villarrealu veľmi ťažké. Kataláncom sa v koncovke nedarilo a gól tak musel prísť až pred koncom zápasu. Spasiteľom bol striedajúci Sandro.

1.polčas

Zápas sa začal vo vysokom tempe s vyššou aktivitou od Kataláncov. Hostia tradične hneď od začiatku dominovali v držaní lopty a už po troch minútach sa dostal k strele Messi. Jeho strelu však Asenjo bez problémov kryl.

V 15.minúte sa po Messiho prihrávke ocitol vo veľkej šanci Pedro. Aj tentoraz však úspešne zasiahol Asenjo.

V 23.minúte mohol udrieť Villarreal, keď sa po rohovom kope dostal k lopte Ruiz. Loptu však nečakal, a tak ponúknutú šancu nevyužil.

V 28.minúte zahrával štandardnú situáciu Messi. Leo z veľkého uhla zamieril na bránku domácich, ale jeho pokus tečoval domáci obranca na tyč.

Katalánci sa aj naďalej snažili vpredu niečo vymyslieť, ale domáci výborne bránili a aj s prispením domáceho brankára držali čisté konto.

2.polčas

V 51.minúte tuhla hosťom krv v žilách po tom, čo centrovanú loptu poslal Mathieu v sklze do tyče. Bravo sa na loptu už iba bezmocne pozeral, tá však našťastie sa lopta od tyčky odrazila smerom od bránky.

V 59.minúte Luis Enrique prvýkrát striedal. Mladíka Munira nahradil Neymar.

V 66.minúte zahrával Messi priamy kop. Z Leovej kopačky zaletela lopta presne do pravého horného kúta, ale Asenjo vytiahol výborný zákrok.

O minútu neskôr mala Barca veľkú smolu. Po rýchlej lopte za obranu sa na bránku rútil Messi a z pravej strany posielal loptu na Neymara. Ten však v čistej pozícii loptu napálil iba do ležiaceho obrancu domácich.

V 70.minúte opustil hraciu plochu Pedro. Na jeho miesto prišiel Sandro Ramirez. Krátko na to sa striedalo aj tretíkrát. Rafinhu nahradil Xavi.

Barca s pribúdajúcimi minútami zvyšovala tlak v ofenzíve a množili sa aj strelecké príležitosti. Katalánci však zlyhávali v koncovke.

V 82.minúte Barca prekonala streleckú smolu. Xavi uvoľnil Messiho presnou prihrávkou za obranu. Leo si ešte dokázal poradiť s jedným brániacim hráčom a loptu posúval hneď pred bránu na nabiehajúceho Sandra. Mladík tak zaznamenal svoj prvý gól v drese Barcy.

Domáci sa po inkasovanom góle vyburcovali k vyššej aktivite, ale na vyrovnanie to už nestačilo.

Zostavy

Villarreal: Asenjo, Mario, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa; Pina, Bruno, Trigueros, Cani; Cheryshev, Giovani

FC Barcelona: Bravo, Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba, Sergio, Rakitic, Rafinha, Pedro, Munir, Messi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.