Po jednoduchom víťazstve nad Elche prišla v druhom kole La Ligy pre Blaugranas prvá vážna skúška. Barca na pôde Villarealu napokon vydrela cenné víťazstvo 0-1 po góle Sandra. Pozrime sa postupne na jednotlivých hráčov a oznámkujme ich výkon. Červenou je označená známka zo stránky sport.es a modrou hodnotenie od jedného z našich redaktorov. Zápas dnes známkoval MeeTee.

Claudio Bravo 7/10 7/10

Bravo si v prvom kole proti Elche vôbec nezachytal, čo sa už nedá povedať o dnešnom zápase. Villareal udieral z protiútokov, pričom si vypracoval viac dobrých šancí. Čilský brankár zneškodnil obrovskú šancu Espinosu, bol pomerne istý v rozohrávke, a zatiaľ v La Lige neinkasoval. Aj proti žltej ponorke podal Bravo dobrý výkon.


Dani Alves 7/10 5,5/10

Dani Alves dnes patril k najofenzívnejším a najaktívnejším hráčom Blaugranas, no s loptou si až tak veľmi nerozumel. Z hry Brazílčana síce bolo cítiť túžbu odohrať dobrý výkon, no to bolo asi všetko. Alves dnes poslal veľké množstvo centrov do šestnástky, presný nebol snáď ani jeden. Cez Daniho navyše išlo niekoľko protiútokov Villarealu, ktoré pre Barcu mohli byť smrteľné. Dnes sa mi zdal až príliš premotivovaný, no verím, že v ďalšom zápase podá o triedu lepší výkon, ako to on sám dobre vie.


Jerémy Mathieu 5/10 6,5/10

Španielske internetové stránky tesne po zápase Mathieua veľmi kritizovali, rovnako ako miestni komentátori. Osobne som však názoru, že kritika je trochu prehnaná, keďže francúzsky bek bol aj dnes defezívnou oporou Blaugranas. Dva momenty v zápase mu však vôbec nevyšli, a po jeho odrazených loptách mohol Villareal pokojne streliť gól. Mathieu, ale na druhej strane celkom reálne ohrozil bránu domácich, za čo si zaslúži pochvalu. Jerémy musí na chyby čo najskôr zabudnúť a namotivovať sa na ďalšie dobré výkony.


Gerárd Pique 7/10 7/10

Piqué do prvého kola kvôli kartovému trestu ešte z minulého ročníku nezasiahol, a aj napriek tomu dostal prednosť pred Bartrom. Španielsky stopér dnes nemal väčšie problémy, aj keď mu striedauci Vietto robil vrásky na čele. Inak úplne spoľahlivý výkon, aj keď by to chcelo trochu podporiť aj ofenzívu.


Jordi Alba 6/10 6,5/10

Jordi Alba hral opäť celkom dobre. Aj keď mal dnes na ľavej strane menej príležitostí ako Alves na pravej, bol pomerne aktívny a už keď mal loptu, tak rozvážne vyriešil situáciu. V defenzíve si svoje povinnosti poctivo plnil, a keď sa už zdalo, že nestíha tak nás opäť raz presvedčil o svojej rýchlosti. Od Jordiho sa však očakáva väčšia podpora útoku.


Sergio Busquets 8/10 7,5/10

Sergio dnes odviedol nespočetné množstvo tvrdej práce, zvládol mnoho súbojov v strede poľa a dokonca aj podporoval útok. Busqets toho nabehal viac, ako sa možno zdalo a jednoducho podal výborný výkon. Dúfajme, že takáto forma mu vydrží celú sezónu.


Ivan Rakitič 8/10 8/10

Rakitič bol opäť, rovnako ako v prvom kole pre Barcu nenahraditeľný. Hoci mu prvé minúty nevychádzali, keď poslal viac nepresných nahrávok postupne sa stal na ihrisku dominantným. Chorvátsky stredopoliar bol opäť skvelý v defenzíve, odviedol množstvo čiernej práce, a ukazuje nám, že jeho kúpa bol skvelý krok.


Rafinha 6/10 6/10

Rafinha sa dostal do základnej zostavy aj v druhom kole La Ligy. Dnes sa však opäť nemal možnosť veľa predviesť, keďže väčšina akcií išla cez druhú stranu, na ktorej bol Rakitič. Rafael Alcantára rozhodne nezahral zle, ale očakávali by sa od neho aj nejaké nečakané nahrávky za obranu, rýchle prieniky a podobne. Každopádne vidno, že sa každým zápasom zlepšuje. Neskôr ho nahradil Xavi.


Pedro 7/10 5,5/10

Na Pedrovej hre ešte stále vidno, že nie je úplne fit. Počas zápasu sme ho v podstate videli, len keď spadol, alebo premárnil šancu. Na druhej strane je nutné poznamenať, že rozhodca si nevšimol faul v pokutovom území Villarealu práve na neho. Od tak zámeho futbalistu by sme každopádne čakali lepší výkon, aj keď musíme brať do úvahy, že nebol ešte najzdravší. Pedra potom nahradil hrdina zápasu Sandro.


Lionel Messi 9/10 9/10

Messi odohral proti Villarealu celý zápas s kapitánskou páskou, a rozhodne to nebol o nič horší výkon, ako v predchádzajúcom kole. Argentínsky útočník najprv v prvom polčase nastrelil žrď, a neskôr jeho strelecká smola pokračovala. Keď už sa nepresadil gólovo, vymyslel nádhernú nahrávku na Sandra, po ktorej padol jediný gól zápasu. Messi bol dnes mužom zápasu.


Munir El Haddadi 6/10 6/10

18-ročný mladík sa dostal opäť do Enriqeho základnej zostavy, no proti žltej ponorke nevedel nájsť optimálnu pohodu. Až na zopár náznakov bol v podstate neviditeľný, a oproti minulému zápasu mierne zaostal, čo mu dúfajme nezoberie potrebné sebavedomie. V 58. minúte ho vystriedal Neymar. Munir je ale rozhodne len v hernom vývine, a Barcelone môže ešte veľa ponúknuť.


STRIEDANIA:

Neymar 8/10 7/10

Neymar dnes nahradil Munira, a po jeho príchode na ihrisku bola Barca o dosť aktívnejšia. Brazílsky útočník bol brilantný v rozhohrávke, skvele kombinoval s Messim, Rakitičom či Danim Alvesom. Hviezda Blaugranas mala v podstate tri gólové šance. Keď sa Neymar dolieči, určite bude ešte o úroveň lepší ako dnes.


Sandro 9/10 7,5/10

Sandro, mladík z rezervy prišiel na ihrisko namiesto Pedra, a už o pár minút na to sa stal hrdinom zápasu. Po skvelej nahrávke Lionela Messiho loptu v podstate dotlačil do brány a zabezpečil tak Blaugranas všetky tri body. Inak nehral nijako špeciálne, zapájal sa do kombinácií, a na konci podporoval aj defenzívu. Na mladíka z béčka famózny výkon.


Xavi 7/10 7/10

Náš kapitán, Xavi Hernandéz prišiel na ihrisko v 74. minúte a po jeho príchode Barcelona ožila. Po tom, ako strelil Sandro gól sa rodák z Terassy zapájal najmä do bránenia, no ukázal nám, že svoje geniálne prihrávky nezabudol. Za 20 minút, ktoré odohral mu v podstate nevyšla jedna jediná. Xavi ukázal, že sa s ním bude musieť rátať, a že je pripravený pobiť sa o miesto v zostave.

Ohodnoďte aj vy výkony hráčov v diskusii!

foto: fcbarcelona.com

foto: archiv

barcelonista29

-19
2014-09-01 12:31:27

Prečo nemajú čísla na tých fotkách Rakitič alebo Rafinha??

Dzejar

16
2014-09-01 12:33:21

jezis pytas sa take otazky sproste ako male decko

LeoandIniesta

12
2014-09-01 13:21:21

Pretože sa ešte nevedelo vtedy keď sa fotili aké budú mať čísla, myslím...

krivoruky.joe

30
2014-09-01 12:44:18

Keď ten kontakt medzi Pedrom a obrancom Villarealu v 16-tke bol faul, tak potom sme asi nevideli rovnaký zápas. Pedro sa tam s radosťou hodil na zem. Veď samozrejme, neviem predviesť futbalové umenie, tak predvediem aspoň to herecké...

Lukasino

7
2014-09-01 12:48:36

Musím súhlasiť

Macko7

1
2014-09-01 12:56:46

Bravo 1 - Alves 3, Pique 2, Mathieu 2, Alba 1 - Busquets 1 - Raktic 1, Rafinha 3 - Pedro 3, Messi 1, Munir 3 a striedania : Neymar 2, Sandro 1, Xavi 2

cescfabregas58

-2
2014-09-01 14:09:08

bravo 1-alves 3,pique 2,mathieu 1, alba 2,- busquets 2, rakitic 1, Rafinha 2- pedro 4, messi 1, munir 2... neymar 1, sandro 1, xavi 1

Mikacu

7
2014-09-01 13:46:24

busquets sa mi včera v ofenzíve absolútne nepáčil mohli sme ísť do rýchleho protiútoku a on loptu vyváža výklusom namiesto toho aby s nou zrýchlil a niečo vymyslel dozadu ináč super. Ale dal by som mu tak 6/10 max

Dusan

0
2014-09-01 21:58:06

No absolutne ale absolutne nesuhlasim s podla mna neobjektivnym.hodnotenim, ze na Pedra bol faul!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.