Celý svet už pozná futbalový zjav a obrovský futbalový talent Munira El Haddadiho. Tento španielsky futbalista s marockými koreňmi dnes oslavuje svoje 19-náste narodeniny, a redakcia ForcaBarca.sk mu praje do života len to najlepšie!

Munir sa narodil 1. septembra 1995 v San Lorenzo de El Escorial, čo je časť Madridu. Svoju futbalovú kariéru začal v mládežníckom klube CD Galapagar, kde si ho všimlo Atlético Madrid. Tento tím s ním podpísal dvojročný kontrakt, počas ktorého však v Atléticu neodohral ani zápas. El Haddadi hviezdil v Rayo Madahonda, kde bol na hosťovaní. Strelil tu 32 gólov v 29 zápasoch a začali sa o neho zaujímať najväčšie futbalové kluby sveta, ako Manchester City, či Real Madrid.

Napokon sa však Munir rozhodol pre Barcelonu, kde sa stal oporou jej mládežníckeho tímu. Pri svojom debute v mládežníckej lige majstrov strelil do siete Ajaxu U19 dva góly. Dalo by sa povedať, že tento turnaj odštartoval jeho kariéru. V desiatich zápasoch strelil 11 gólov, vrátane rozhodujúceho vo finále proti Benfice.

2. marca 2014 debutoval v béčku Barcelony, pri prehre 1-2 nad Mallorcou, keď striedal Sandra Ramiréza. V jedenástich dueloch v rezerve Blaugranas strelil štyri góly, a zúčastnil sa predsezónnej prípravy pod vedením Luisa Enriqeho. Celkovo v nej strelil taktiež štyri góly, z toho dva do siete Helsiniek a dva Clubu León v zápase o Joan Gamper Trophy. Munir bol tak pri treste Suareza, zraneniach Pedra a Neymara povolaný na zápas prvého kola La Ligy proti Elche, kde sa pri svojom oficiálnom debute blysol parádnym gólom.

Problém tu je však stále s jeho zmluvou, kde je veľmi nízka výkupná klauzula 12 miliónov €, čo chce využiť (podľa www.mirror.co.uk) viac špičkových tímov, ako Arsenal či PSG. Keby podpísal zmluvu s áčkom Barcelony tak by sa automaticky zvýšila na 35 miliónov, ale to by zase mohol stratiť cenné minúty, ktoré by odohral v béčku.

Munirovi však prajeme všetko len to najlepšie, nie len vo futbalovom svete, ale aj v tom osobnom. Snáď z neho raz bude nový Messi, a my budeme už len s úsmevom spomínať na jeho debut a hovoriť si, že sme tušili, že z neho bude svetová hviezda.

foto: archiv

Domink

10
2014-09-01 16:11:06

Všetko najlepšie skoda že nedal gol vcera

FC-Barcelona

8
2014-09-01 16:14:26

VŠETKO NAJLEPŠIE MUNIR

barcafans23

2
2014-09-01 16:42:49

Vsetko naj Munire,nech sa ti aj nadalej tak dobre dari

LM10

1
2014-09-01 16:49:07

Všetko naj! Prajem ti minimálne toľko gólov za Barcu, koľko máš ty rokov!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.