Španielsky reprezentačný tréner neverí, že Lionel Messi zažíva v kariére pokles, naopak je názoru, že vždy bude platným hráčom pre mužstvo v ktorom nastúpi. Zároveň však jasne zdôraznil, že hráč na jeho úrovni nemôže vydržať kondične navždy.

Vincent Del Bosque patrí k najvýznamnejším španielskym osobnostiam z futbalovej brandže. 63-ročný kouč „La Furia Roja“ odohral počas svojej kariéry 403 zápasov, z čoho 18 v reprezentácii. Na svojom poste defenzívneho záložníka sa mu darilo presadzovať sa aj strelecky, keď si na svoje konto pripísal 30 gólov. Meno Del Bosqueho je veľmi úzko späté s Realom Madrid, v ktorom ako hráč strávil 14 sezón a ako tréner 16. Okrem Madridu trénoval aj Besiktas Istanbul.

Leo Messi, o ktorom skúsený rodák z mesta Salamanca hovoril, si prešiel v minulej sezóne ťažkým obdobím, keď sa spamätával zo zranení a nedokázal naplno odohrať zápasy na ktoré nastúpil. „Je ťažké hrať stále na tej najvyššej úrovni, na ktorej hrá Messi. Jednoducho to nemôže vydržať,“ myslí si Bosque. „Veľkí hráči, ako Messi a Ronaldo si tiež musia prejsť nejakými slabšími chvíľami.“ Nakoniec pre denník El Mundo Deporativo pochválil štart argentínskeho útočníka do novej sezóny. „Práve teraz nám ukázal, že je výnimočným hráčom. Prvé dva ligové duely mu naozaj vyšli, hral veľmi dobre.“

Hviezda Blaugranas strelila v prvom kole proti Elche dva góly, a na pôde Villarealu sa o jediný presný zásah Sandra postarala skvelou asistenciou. Momentálne si Messi doliečuje natiahnutý sval na pravej nohe, kvôli ktorému vynechal prípravný duel medzi Argentínou a Nemeckom. Juhoameričania zápas vyhrali 4-2.

zdroj: goal.com
foto: archív

Pongi

top komentár
44
2014-09-06 08:33:52

Súhlasím z Vicentem že nemôže vydržať navzdy,ale teraz a este dosť dlhu chvíľku nám bude robit veľa radosti v našom milovanom klube ;)

FCBDV7

11
2014-09-06 11:45:45

Myslím si že nič múdre nepovedal :D Veď to musí vedieť každý normálny človek .. :)

barcelonista29

6
2014-09-06 13:27:37

ale verím tomu, že 5-6 určite bude patriť medzi top 5 hračov sveta.... minimálne 3-4 medzi top 3 :) a určite ešte vyhrá zlatú loptu :)

LeoXaviBarca

-3
2014-09-06 13:59:22

#mudrostroka

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.