Španielska reprezentácia do 21 rokov nestratila zatiaľ v kvalifikácii na EURO 2015 ani bod, a svoju dominanciu potvrdila víťazstvom 1-0 aj proti výberu Maďarska. La Furia Roja so štyrmi hráčmi FC Barcelona v zostave výkonnostne nesklamali a potvrdili status jednu z najlepších mladých reprezentácií.

V Maďarsku sa začalo vo vysokom tempe. Po faule Tamasa sa dostal hosťujúci celok k pokutovému kopu, ktorý však Muniain nepremenil. Španieli nastúpili v ofenzívnom zložení 4-1-4-1, s piatimi útočnými hráčmi a jasným cieľom - doniesť domov tri body.

Domáci brankár Jova veľmi dlho odolával, až sa ho napokon podarilo prekonať defenzívnemu záložníkovi Niguezovi. Na góle mal leví podiel hráč Blaugranas, Gerard Deulofeu, ktorý je momentálne na hosťovaní v FC Sevilla. Ten na seba naviazal dvoch maďarských hráčov a následne presne nahral práve Niguezovi, ktorý neváhal a po dvoch kľučkách strelil jediný gól zápasu.

Barca mala v zápase štvorčlenné zastúpenie. Okrem spomínaného Deulofea aj Denis Suarez (tiež na hosťovaní), Munir El Haddadi a Sergi Roberto. Všetci hrali od začiatku, poslední dvaja menovaní boli v druhom polčase vystriedaní. Na ihrisku rozhodne zanechali dobrý dojem, keď každý z nich odohral kvalitný duel.

Španieli tak majú na svojom konte 21 bodov, keď v siedmich zápasoch zaznamenali sedem výhier. Pre porovnanie, druhí Rakúšania ich majú 12, tretí Maďari len 6. La Furia Roja má rovnako skvelé skóre, keď oproti piatim inkasovaným zaznamenala 23 gólov. Na koniec pripomeňme, že EURO 2015 sa uskutoční v susednej Českej Republike.

Maďarsko U21 0 - 1 Španielsko U21

Góly: 66' Niguez (Deulofeu)

Maďarsko : Jova; Farkas (Vass), Tomas, Kelemen, Szolnoki; Poor, Windercker (Barath); Basca (Markdvart), Vescei, Bese; Ugrai

Španielsko : Pacheco; Bernat, Muniesa, Gomez, Manquillo; Niguez; Deulofeu, Denis Suarez, Roberto (Pardo), Muniain (Sarabia); El Haddadi (Perez)

Jediný gól zápasu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.