Vo svojom prvom zápase bez Xaviho La Furia Roja herne nepresvedčila. Kapitán Blaugranas bol dlho dirigentom španielskeho mužstva a nahradiť takéhoto hráča je častno náročné. Presvedčil nás o tom včerajší duel, v ktorom hosťujúci celok podľahol Francúzsku najtesnejším možným rozdielom.

Xavi vyhral so Španielskom všetko čo si mohol priať. Striebornú medialu z OH, dva tituly z EURA, MS a dvakrát finálovú účasť na Pohári Konfederácií. Za 14 rokov odohral v seniorskom tíme 133 zápasov, strelil 13 gólov a stal sa železným jadrom zostavy mužstva. Proti Francúzsku sme mali možnosť vidieť, aká veľmi môže byť jeho absencia v prvých zápasoch citeľná.

Španieli nastúpili v zaujímavom rozostavení 4-5-1. Na poste Xaviho hral včera talentovaný Koke, ktorý patril k najlepším hráčom na ihrisku. Skvele rozohrával, plnil si svoje úlohy a bol obetavý pre tím. Zdá sa, že ak môže niekto nahradiť tak legendárneho hráča akým je Hernandéz tak je to práve Koke. Ďalšiu oporu stredu poľa Španielska, Andrésa Iniestu, ktorý si doliečuje zranené koleno včera nahradil Cesc Fabrégas, ktorý odohral taktiež dobrý zápas. Pre svojich spoluhráčov vybojoval hneď niekoľko dobrých príležitostí. Sergi Busquets herne taktiež nesklamal, dobre bránil a navyše podporoval aj ofenzívu.

Vicente del Bosque nechal príležitosť mladej defenzíve. Na krajoch hrali Carvajal a Azpilicueta, v strede San José. Tomu robil spoločnosť skúsený Sergio Ramos. O tom, že La Roja prechádza obmenou hovorí aj útočník Paco, ktorý v 67. minúte nahradil Diega Costu.

Francúzi ukázali to, že sú po vydarenom mundiale na koni. Naopak Španieli sú v inej situácii. Celému svetu budú musieť dokázať, že sú pripravení pohnúť sa ďalej. Dokázať, že sú na dobrej ceste môžu ukázať v zápase o kvalifikáciu na EURO 2016 proti Macedónsku.

zdroj: barcablaugranes.com
foto:archív

D0MIN0

16
2014-09-06 09:18:34

neviem si spanielov predstavit bez Xabiho Alonsa a Xaviho to boli ich mozgy hry v zapase dolove prihravky - klucove prihravky- este Iniesta ale potom o par rokov neviem jak bude Repre Spanielska vyzerat nebude aka pred tym ...

GabrielSVK

2
2014-09-06 11:09:26

Xaviho nikto nenahradí. Je to najlepší hráč na svete, najlepší záložník a jednoducho je nenahraditeľný.

barcelonista29

4
2014-09-06 13:30:49

Španielsko bez trojice dispečerov stredu poľa ( Xavi, Xabi Alonso a Iniesta) sú stratený.... dlhé roky budú bez úspechov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.