Éra Luisa Enriqueho v Barcelone oficiálne odštartovala a nielen fanúšikovia sú plní očakávaní. Žiaden klub a ani Barcelona však nie je bez svojich slabších stránok. Portál bleacherreport.com zostavil 5 najvážnejších slabín katalánskeho celku v tejto sezóne.

Otázna hra na krídlach

V kádri typických krídelníkov veľa nie je. Barcelona síce má hráčov ako Alves a Alba na druhej strane, no to primárny problém nerieši. Zvlášť ak tím rád využíva priestor. To však môže byť voda na mlyn súperovi. Ak Blaugrana narazia na mužstvo, ktoré hráva po krídlach, je možné, že Luis Enrique príde o body. Dobrou správou je, že Pedro či Neymar krokmi do obrany nešetria, ale ubrániť krídla chce úsilie celého tímu.

Problémové protiútoky zostávajú

Najväčším problémom FCB boli a budú protiútoky. Túžba držať loptu je silnejšia, no niekedy sa stane, že lopta ujde spod kontroly a problém je na svete. Nepomôže ani presing, nakoľko súperi presne vedia, čo proti Barcelone urobiť. Na stratu loptu totiž čakajú.

Jeremy Mathieu môže v tomto smere pomôcť. Jeho rýchlosť určite pri bránení protiútokov pomôže, no chce to viac ako len jedného hráča, aby sa mužstvo krylo pred agresívnym súperom. Už minulé roky ukázali, že úspech Barcelony závisí od toho ako si dokáže poradiť s brejkmi rivalov.

Xavi pomaly končí

Niet pochýb o tom, že Xavi je jedným z najlepších hráčov Barcelony v jej histórii. Množstvo úspechov dosiahla Barcelona len vďaka jeho schopnostiam a kreativite, ktoré mu umožňovali dirigovať stred poľa. Najlepšie časy má však za sebou. Kto ho ale nahradí, to je veľmi otázne.

Rakitič či Rafinha niečo zo svojej kreativity ukázali, ale nie je to tá istá úroveň, na akej hrával Xavi. Iniesta či Messi síce dokážu mužstvo potiahnuť, ale sú iným typom hráčom ako rodák z Terrassy. Xavi v tejto sezóne množstvo minút neodohrá, čo dovolí súperom ešte viac sa zatiahnuť do defenzívy.

Bránenie štandardných situácií

Ak sa pozrieme na Barcelonu a jej obranu, aj v tejto sezóne sme pri bránení štandardných situácií videli krehkosť. Katalánci prepadávajú v bránení či rohových alebo priamych kopov a to sa zrejme v blízkej budúcnosti nezmení. Zdá sa, že Luis Enrique isté veci pomenil, no obranu žiadny poriadny súper doteraz nepreveril.

Dobrou správou je Vermaelen, ktorý je špecialistom na bránenie týchto situácii, ale ide len o jedného obrancu. Barcelonu sám nezachráni. Vyzerá to tak, že táto časť hry bude fanúšikov bolieť ešte nejaký ten čas.

Zapracovanie nových tvári a myšlienok

Barcelonu uplynulé leto posilnilo množstvo nových hráčov a nejaký ten čas potrvá, kým sa posily s mužstvom zabehnú. Nehovoríme tu totiž o 2-3 hráčoch, ale vymenila sa polka základnej zostavy. Teraz sa musia všetci hráči naučiť rutinne hrávať náročný tiki-taka štýl.

V neposlednom rade prídu na pretras aj korektúry tohto štýlu, nakoľko súperi na tiki-taka našli istý recept. Opäť to chce čas, kým všetko zapadne na svoje miesto.

zdroj: bleacherreport.com
foto: bleacherreport.com

D0MIN0

16
2014-09-08 16:38:52

moj nazor. Podla mna uz v barcelone nebude Tiky Taka este s Rakiticom by to Slo ale taky Suarez je iny ... rychly silny v subojoch aj v strlach tiky taka bude len pod Guardiolom ta prava a ucina ked somnu nesouhlasite po sezone uvidite ze Enrique nebude hrat az tak tiky taka ale nove tvare pomozu

tunno

19
2014-09-08 16:43:47

zatial sa prejavuje len slabina na kridle a standardky.

Roman7

14
2014-09-08 16:59:20

barcelona bude slaba v dvoch veciach s spomalenom style hry bez prekvapenia a na krajoch obrany

MIO10

17
2014-09-08 17:17:25

Každý tým má slabiny!!!

Eriq400

13
2014-09-08 17:42:55

vyjadrenie podla mna ku vsetkym krokom:
1. Ak nastupime v utoku neymar messi suarez tak tam nevidim problem, Neymar ma kridlo zauzivane a citi sa tam dobre+ alba lavu stranu mame vybavenu, no a o pravom kridle tiez nie je problem! Ked budu hrat spolu messi a suarez tak sa budu jednoducho menit. Ked uz si len pozrieme kolkokrat je messi na hrote, jedine ked sa krokom vracia dozadu a nestihne sa vratit ale to je on a funguje to!

2.To je skor otazka na Alvesa, ak ten by doslednejsie branil tak protiutoky su s minimalnym ohrozenim. Alba to je motorova mys a stopery su kde treba a ak by hraval Daugles tak to by bola aj prava strana vyriesena!

3. Raz to prist muselo a vek neoklames, ale xavi bude paradny zolik na posledne minuty ked bude treba zmenu. Ja si myslim ze rakitic splna to co barca v zalohe potrebovala. Vie dlhe lopty rozdavat, vie vystrelit a ked hra s iniestom tak im to funguje dobre a to este nehovorim o rakiticom braneni lebo brani ako obranca- cistokrvný

Eriq400

11
2014-09-08 17:43:01

4.Neviem co povedat k tomu co by este viac chceli ked sme na tom podstatne lepsie ako po minule roky. Pique Mathieu, Sergio , Suarez, Rakitic, Pedro- toto su hraci co dakazu s prehladom si hraca vo vapne udrzat!

5. Ake zapracovanie? ved to pride so zapasovou praxou s nicim inym!!! a ak narazaju na suareza ten jazyk ovlada a v utoku si vie najst vzdy spravne miesto

Domink

4
2014-09-08 19:10:02

en dovod Xavi by som nebral za slabinu,máme tam rakitiča xavi bude skôr 2 polcasvy hrac ktory príde oziviť hru svojimi kolmicami

srdcarek

3
2014-09-08 21:44:33

Montoya alebo douglas na kridlo a problem je vyrieseny ... Lebo alves je v zadu jalovy

Villa.777

4
2014-09-08 21:48:02

Legenda hovorí že Bartra stále beží :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.