Brazílčan hrával v Barcelone celý uplynulý rok pod obrovským tlakom. Bolo zrejmé, že v druhej polovici sezóny prehnane obrovské očakávania nenaplnil. Nedarilo sa však ani mužstvu, hráča k tomu sužovali nejaké zranenia a tak sa poriadne ani nemohol rozbehnúť.

Šampionát v Brazílii však naznačil zmenu. Až do zranenia totiž ťahal slávnu Brazíliu v každom zápase. Teraz sa očakáva, že v novom ročníku ukáže, čo v ňom naozaj je. Stále má pritom len 22 rokov.

Aj napriek tomu, že minulý rok je v jeho ponímaní hodnotený ako slabý, v klubovej štatistike skončil na druhom mieste. Nastrieľal 9 ligových gólov a pridal k tomu ďalších 8 prihrávok. Nie zle. MS potom ukázali, že má na omnoho viac. Ukázali, že Neymar je vodca, má kvalitu a schopnosť hrať aj pod enormným tlakom. Turnaj v Brazílii naznačil, že sa tento mladík psychicky zocelil a môžeme sa tešiť na jeho väčší vplyv aj v Barcelone.

Na rozdiel od Brazílie, mužstvo Luisa Enrique je natrieskané kvalitou. Od vplyvu Neymara však záleží ako sa mužstvu bude dariť. V novej barcelonskej ére totiž Neymar zohrá kľúčovú úlohu. Samozrejme spolu s Messi, Suarezom či Rakitičom. Ak dokáže predviesť výkony ako v drese Brazílie na posledných MS, Barcelona to rozhodne pocíti.

S prehľadom by mal nastrieľať či prihrať na dvojciferné čísla a jeho partnerstvo v útoku s Messim a Suarezom bude z pohľadu zisku titulov kľúčové. Dôležitým faktorom v tomto smere je, že hoci za posledné mesiace dostal Neymar zabrať, teraz je na tom psychicky lepšie a už vie, do čoho ide.

zdroj: bleacherreport.com
foto: bleacherreport.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.