Víťazstvo na Cornellá-El Prat znamenalo, že Barcelona vyhrala svoj 10 zápas v La Lige na ihrisku súpera v rade. Do tejto štatistiky sa počítajú aj triumfy z konca minulej sezóny a samozrejme doposiaľ všetky víťazné zápasy v tomto ročníku.

Už víťazstvo v Pamplone nad Osasunou znamenalo najlepší štart do súťaže na ihrisku súpera v histórii súťaže a sobotňajšie víťazstvo len podčiarklo tohto sezónnu dominanciu Kataláncov, keď stanovili nový rekord v počte výhier vonku v rade. Rovných 10.

Dve dôležité výhry

Táto séria sa začala na El Madrigal ako odpoveď na prenasledovanie Madridu. Barcelona tam vyhrala 1-4 a o týždeň neskôr zaknihovala ďalšie veľmi dôležité víťazstvo na pôde Seville 2-3. Na štadióne Sanchéza Pizjuána si Barcelona v predstihu vybojovala ďalší La Liga titul.

Vynikajúci začiatok

Táto skvostná forma Kataláncov pokračuje aj v tejto sezóne, keď doposiaľ zdolali všetky tímy, kde cestovali. Racing (0-3), Atlético Madrid (1-2), Bilbao (1-3), Zaragoza (0-2), Getafe (1-3), Almería (0-8), Osasuna (0-3) a Espanyol (1-5) – osem výhier z ôsmych zápasov. Katalánci získali vonku o sedem bodov viac ako Real Madrid.

Množstvo gólov

Barca na svojich cestách nastrieľala množstvo gólov – 36 len v 10 zápasov a inkasovala len sedem. Góly dávali Messi 11, Pedro 6. Villa 4 a Bojan 4 – útočníci teda zaznamenali dovedna 25 gólov mužstva. Na druhej strane si Valdés čiste konto udržal v štyroch zápasoch.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.