Časť z prvých 15 miliónov eur, ktoré Barcelona dostane počas prvého pol roka vďaka sponzorskej zmluve s Qatar Foundation sa okrem iného pravdepodobne vyčlení na obnovenie, resp. predĺženie kontraktu s obrancom Dani Alvesom. Tréner Pep Guardiola zaraďuje tento problém (predlženie zmluvy) do kategórie s najvyššou prioritou.



Alvesova súčasná zmluva sa končí v roku 2012 a jej obnove prekážajú údajne „iba“ dva milióny eur za sezónu. Alves sa podľa viacerých zdrojov veľmi nerozčuľuje nad súčasnou situáciou, pretože už dostal konkrétne ponuky z Premier League vo výške až 8 miliónov za sezónu, zatiaľ čo klub ponúka šesť.

Príjem prvých 15 miliónov z celkového balíka 165 miliónov eur (ktorý môže dosiahnuť hodnotu až 170 miliónov) od podpisu zmluvy sa môže považovať konštantný príjem zabezpečujúci finančnú stabilitu tímu. Rozdiel v požiadavkách a ponuke by sa preto mal hradiť práve z peňazí od Qatar Foundation. Alves sa stal základným kameňom nielen obrany, ale v podstate aj útoku a to predovšetkým preto, lebo jeho útočné výlety často znamenajú gól alebo asistenciu.

Otázkou však naďalej ostáva či si tento pravý obranca zaslúži ročný plat vo výške 8 miliónov eur? Aký máte na to názor?

Zdroj: Madrid-Barcelona

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.