Neymar sa stal hviezdou zápasu proti Bilbau, keď sa mu podarilo strelecky presadiť hneď dvakrát, čím zabezpečil Kataláncom tri body. Keď sa vysloví slovné spojenie 'budúcnosť Barcelony' väčšine ľudí práve brazílska hviezda. Prečo však práve on a nie Munir? Dôvodov je hneď viacero.

Munir nám dnes ukázal záblesky svojej šikovnosti, jednoznačne ho však zatienil Neymar. Sám Luis Enrique si zrejme uvedomuje aký klenot má vo svojom tíme. Internetová stránka goal.com v piatok uverejnila rozhovor, v ktorom kouč Blaugranas citoval: "Ney je pripravený hrať, všetko sa uvidí v sobotu. Je to špeciálny hráč. Zároveň je však na neho vyvinutý 'brutálny' tlak, či už hrá za klub, alebo krajinu. Verím, že vďaka tvrdej práci sa môže stať najlepśím hráčom sveta. Rodák zo Sao Paolo je po zranení v životnej forme, a ukazuje nám, že je pripravený odohrať skvelú sezónu.

Pre Neymara budú veľmi dôležití tréneri. Enrique, bývalý kouč Celta Vigo sa pre neho zdá byť tou najlepšou voľbou. Pre hráča, ktorý disponuje takýmto talentom, a od ktorého sa veľa očakáva, bude disciplína a tvrdá ruka trénerov zrejme jedným z najdôležitejších faktorov pri svojom vývine. V zápase proti Bilbau sa bývalý hráč Santosu zúčastnil 27-akcií, z ktorých sa dvakrát dostal k zakončeniu, ktoré boli gólové. A to všetko stihol za cca 30 minút, keď nahradil Munira El Haddadiho.

Ten v priebehu niekoľkých mesiacov debutoval v Barcelone B, barcelonskom áčku, španielskej U19, španielskej U21, aj španielskej seniorskej reprezentácie. Nie je to až príliš raketový vzostup, ktorý by mohol Haddadimu skôr uškodiť, ako pomôcť?

Jedno majú Neymar aj Munir spoločné. Do oboch sú vkladané obrovské očakávania, od oboch všetci očakávajú, že budú patriť v dohľadnej dobe k najlepším hráčom sveta. Aj keď je pravda, že predpoklady byť špičkovými futbalistami obaja bez pochýb majú, zrejme nie je vhodné diskutovať o tom čo bude. Venujme sa prítomnosti. V nej musia obidvaja k dokonalosti ešte veľa zlepšiť. Najmä o Munirovi sa ešte nedá hovoriť, ako o kompletnom hráčovi. Rozhodne by sa mal menej objavovať v ofsajdoch, mal by vylepšiť efektivitu gólových šancí, rovnako by mohol viac aj brániť (to však aj Neymar).

Keď na ihrisko prišla '11-stka' mali ste pocit, že prišiel nesmierne skúsený hráč, ktorého prítomnosť prospela každému hráčovi vo farbách Blaugranas. Pôsobil v rozohrávke nesmierne isto, a navyše pri každom dotyku s loptou vzbudzoval u súperov rešpekt. Dokázal na seba naviazať viacerých hráčov a neskôr ešte vylepšiť pozíciu, prípadne sa sólovo dostať až do šance. Práve to dnes chýbalo Haddadimu, aj keď do úvahy musíme brať aj to, že je menej skúsený.

Junior si navyše perfektne rozumel s Lionelom Messim. Hneď viackrát táto dvojka skvele zakombinovala, vyprodukovala dva góly, a ukázala nám, že spolu môžu vytvoriť top dvojicu La Ligy.

Neymar nám dnes poćas 36 minút, čo odohral ukázal, že je oveľa zrelší, ako v minulej sezóne, a že k zápasu pristupuje oveľa profesionálnejšie, ako pred rokom. Pri Enriqueho systéme však nemá miesto v základnej zostave istý nikto, a preto nemôžeme odpísať nikoho. Je naozaj možné, respektíve isté, že keď bude Munir pred duelom v lepšej dispozícii ako Neymar nastúpi v základnej zostave práve Španiel s marockými koreňmi.

zdroj: blaucherreport.com
foto: archív

tunno

33
2014-09-14 21:50:22

Neymar je svetova spicka. Z Munira moze byt v buducnosti platny hrac s vybornym vyberom miesta, ale rozdielovy hrac pravdepodobne nebude

fantomas

14
2014-09-14 21:51:40

Presne tak :)

fantomas

33
2014-09-14 21:50:31

Rozdiel je už len v tom, že Neymar si s loptou robí to, čo chce on. U Munira závisí všetko od situácie. Neymar má nad tým, čo robí kontrolu. To je v prvom rade INÝ TYP hráča ako Neymar. Iný štýl vedenia lopty, techniky nahrávok, striel. Pri niektorých hráčoch proste máte pocit, že vedia, čo robia. Niektorí hráči napríklad vedú loptu strašne kŕčovito, nie sú flexibilný pri vedení a podobne. U Neymara to neplatí (presne v tomto vidím rozdiel u Daniho a Montoyu). Neymar, podobne ako Messi, Iniesta, ja neviem Ronaldo, David Silva atď atď vedia presne čo idú urobiť a citíť z nich takú istotu.
Pri Munirovi ten pocit nemám. Má toho veľa čo zlepšovať, ale musia byť aj iný hráči ako neymarovsko-messiovský..

Roman7

-7
2014-09-14 22:09:26

ked sa pozriete na munira chlapec je nevyzrety nema 100% zakoncenie a nema ten sptavny instinkt v 16tke navyse jeho kontrola lopty za to nemarovou dost zaostava neymar ju ma pod kontrolou uplne stale co sa o munirovy povedat nea munir akokolvek talentovany je nespada do top spicky potrebnej na barcelonu do ktorej nespadal tello cunca bojan a nebude do nej spadat ani munir nasim hracom z akademie skratka nieco chyba a jedinky hrac ktoreho v blizkej buducnosti vidim ze ma skutocnu sancu a myslim tym skutocnu trvalu sancu dostat sa do acka a hravat je ten mlady chorvat ktory ku nam prisiel inakt tam neni nikto a prosim vas nevytahuje adamu pretoze tem na od hraca prveho timu nahony daleko to ze da hlavu dole a bezi ako zmyslov zbaveny do 2 3 hracov a v kazdom s tychto subojov pride o loptu lebo vo finalnej fazi nie je schopny ni urobit z neho dobreho hraca nerobi ten sa v barcelone nepresadi pamatajte moje slova

buggo

26
2014-09-14 22:12:38

porovnáváte tady neymara a 19munira kterej nemá odehráno zdaleka jako ney, jednou z něj může být hvězda když dostane svojí porci minut, jen mě docela zaráží jak si serete do huby! když dalk munit v přípravě hodně golů každej taky jaká je to star a teď na něj plivete že na to nemá

tunno

6
2014-09-14 22:18:42

kto nanho pluje ze nato nema?

fantomas

6
2014-09-14 22:31:45

Presne tak, nikto nepovedal, že na to nemá. Je tu len porovnanie, prečo je blízkou budúcnosťou Barçy Neymar a nie Munir.

MIO10

3
2014-09-15 09:27:37

Blízkou budoucností je Neymar proto, že na nejvyšší scéně hraje od 18.Protože v Brazílii dostal dost prostoru a využil ho a na svůj věk je už obrovsky zkušený. To Munir je mladík bez jakékoliv zkušenosti a říct, že nebude rozdílový hráč je odvážné.

Roman7

1
2014-09-15 09:34:44

nebude ked sa pozriem na neho v tom veku a na takeho rooneyho tak je tam obrovsky rozdiel

tunno

-1
2014-09-15 09:37:02

staci pozriet a vidis ze to nie je top talent. Moze byt platny hrac ale rozdielovy hrac ako napr. Neymar, D.Silva, Suarez a podobne nebude

Samik88

10
2014-09-14 22:28:10

Neymis je pánko... samozrejme musíme sledovať, čo sa vyvinie z Munira :-)

guraj11

2
2014-09-15 09:13:20

Citujem... "jednoznacne ho vsak zatienil Neymar" al. ze " po zraneni je v zivotnej forme". Po 30 min vynasat taketo súdy, hm. Z tych sanci by dal ktorykolvek hrac oba goly ovela presvedcivejsie! Pri prvom spekuloval a pri druhom by to ini hrali jednoducho z prvej do brany. Fandim mu, no tieto clanky su smiesne.

MIO10

-2
2014-09-15 09:28:44

Souhlasím...

zztop

-2
2014-09-15 09:41:06

ney je jasne lepši pozrite repre za braziliu je vodcom pred hračmi ako hulk,moura,oscar,atd kym munir bude vo spanielskej repre tažko vodcom tam su ini hrači

guraj11

4
2014-09-15 10:09:52

Takze Moura nebol povolany Scolarim na MS, co ma sklamalo, lebo ten je vynikajuci ale asi nie je timovy hrac. Oscar a Hulk nehrali nic, aj napriek tomu ich Scolari furt tlacil do zakladu. Hulk zahral iba jeden polcas na celych MS a Oscar ani to. Takze si uviedol zly priklad na porovnanie. Munir mohol dat do 70 min 3goly a teraz by sme sa o Neymarovi ani nebavili. Hral aktivne a ma vyborny vyber miesta. Drzim mu palce. Nech hraju obaja najlepsie ako vedia. Visca el Barca.

NeymarKing1987

0
2014-09-15 18:54:23

pele dobre povedal ze neymar je jeho nastupcom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.