Po prehre na Camp Nou, priebeh stretnutia na tlačovej konferencii analyzoval aj tréner Athletic Club Bilbao, Ernesto Valverde.

Analýza

"Z prvej polovice, ktorú sme odohrali dobre, mysleli sme si, že môžeme vytiahnuť niečo pozitívne. Keď Barca strelila prvý gól, hru sme zlepšili. Presing súpera o niečo zoslabol, snažili sme sa vyrovnať. Urobili sme chybu a strelili druhý gól. Veľa toho povedať nemôžem. Ten gól sme mohli inkasovať aj skôr. Snažili sme sa tlačiť, ale keď si s tým súper poradil, bol nebezpečný."

Taktika Luisa Enriqueho

"Je pravda, že sa snažia používať vyšší presing, zachytávajú loptu, keď ju prenášate na kraj ihriska a nútia vás na hru dlhými prihrávkami. Vracia sa ten vysoký presing, ktorý používali predtým."

Rozdiel medzi mužstvami

"Nebudem tu nič zakrývať, zápasy tu sú veľmi komplikované. Je veľký rozdiel, ktorý sa snažíme dorovnať stálym behaním, tesným dostupovaním. Od začiatku bol plán taký, aby sme ich unavili. No v zápasoch s Barcelonou si neporadíte 90 minút. Majú hráčov, ktorí na seba naviažu 2-3 hráčov, len aby uvoľnili kolegu. Tak ako to robí Messi. Zahrali sme dobre, ale nemôžeme povedať, že výsledok bol nespravodlivý."

Neymar

"Vo svojej krajine je hviezda. Barca stiahla takých hráčov, čo stoja viac ako je rozpočet Athletic a môžu streliť gól v každej chvíli. Pedro a Munir takisto narobili problémy. Neymar má výnimočnú kvalitu, nezaskočilo ma to."

Na Barcelonu vysoký presing

"Možno si myslíte, že ak sa uzavriete vzadu, tak máte s Barcelonou šancu na zisk bodov. Nemyslím si to, pretože Barca chce hrať v blízkosti vášho pokutového poľa. A my robíme niečo opačne aj napriek tomu, že riskujeme."

zdroj: as.com
foto: as.com

RichardoGrj

15
2014-09-14 19:37:31

mohlo byť kľudne aj 4:0 :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.