Kapitán Mexika Rafa Márquez si je vedomý skutočnosti, že on a jeho spoluhráči môžu zdolať dvojnásobného majstra sveta Argentínu a postúpiť v turnaji ďalej len ak sa im podarí zastaviť jeho spoluhráča z Barcelony a kapitána Argentíny Messiho.

"Samozrejme, že Lea poznám veľmi dobre," povedal Márquez. "Je ťažké proti nemu hrať a ešte ťažšie je ho zastaviť. Musíme sa pokúsiť uzatvárať priestor kde operuje, pretože ak sa raz dostane k lopte je takmer nemožné mu ju vziať. Je najlepším hráčom sveta. Dokáže neuveriteľne skvele viesť loptu a podľa želania meniť rytmus hry."

"Vravím, musíme sa pokúsiť uzatvárať priestor a znemožniť mu dostať sa k prihrávkam tak, aby nemal loptu. Dúfame, že sa nám podarí odohrať výborný zápas. Čaká nás Argentína. No a čo?"

"Defenzívu naproti tomu nemajú až takú dobrú, aj keď ich útok je jedným z najlepších na svete. Budeme narúšať ich útočné výpady tak často ako to len pôjde a následne sa budeme pokúšať využívať ich slabiny. Budeme sa jednoducho snažiť za každú cenu dostať k lopte. "

"Argentína má dobrý tím, ale my tiež hráme dobrý futbal a máme v našich radoch aj talentovaných hráčov."

Mexický brankár Oscar Perez svojho kapitána podporil. "Nemám najmenšie pochybnosti o tom, že proti Argentíne vydáme zo seba na ihrisku všetko, a tým rozptýlime všetok pesimizmus a ľudia v nás budú veriť," povedal Perez.

"Pokúsime sa kontrolovať loptu a útočiť na nich vždy, keď to pôjde. Proti Uruguaju sme nemali dostatok miesta, ale tentoraz to bude iné."

Aj napriek pozitívnemu postoju Mexika, Argentína pôjde do zápasu ako jasný favorit, keď vyhrali všetky zápasy skupiny a inkasovali len jeden gól.

Obranca Argentíny aj Newcastlu Jonas Gutierrez povedal, že si nesmierne veria, že sa prebojujú do finálového zápasu, ktorý sa bude konať 11. júla v Johannesburgu.

"Skupinová fáza, sa pre nás lepšie skončiť ani nemohla," povedal Gutierrez. "Vyhrali sme všetky tri zápasy a takmer každý hráč si v nich zahral. To nás utvrdzuje v tom, že sme potrební a sme aj súčasťou tímu. Ale to všetko je už minulosťou a teraz sa musíme sústrediť len na zápasy, ktoré sú pred nami."

 

zdroj: mirrorfootball.co.uk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.