Platové stropy pre jednotlivé kluby boli zverejnené denníkom MARCA.

16. Septembra 2014 sa stretli reprezentanti všetkých klubov z prvej a druhej ligy v sídle LFP (Liga de Fútbol Profesional). Všetkým boli oznámené príslušné platové stropy jednotlivých klubov. Túto informáciu získal a zverejnil denník MARCA (údaje v miliónoch €).

Tieto platové stropy prezentujú sumu, ktorú jednotlivé kluby môžu minúť na platy svojich hráčov a prípadné amortizácie. Nie každý klub minie túto sumu v celku. A odkiaľ pochádza táto suma? Tvorí ju rozdiel medzi príjmami klubov a ich štrukturálnymi výdavkami (nie športovými). Tieto výdavky môžu byť rôzne: cesty, bezpečnosť, nešportové výdavky mužstva, atď.

Rozdiely medzi mužstvami sú obrovské. F.C. Barcelona, s takmer 20 miliónovým náskokom pred Realom Madrid, je klub, ktorý môže minúť najviac na platy a amortizácie (napríklad pri ukončení zmluvy). To napovedá mnoho o finančnom zdraví klubu, ktorý okrem toho, že má vynikajúcu bilanciu medzi príjmami a výdavkami, sa môže pochváliť zdravými účtami a aktívami, ktoré umožňujú bez problémov spĺňať prísne kritéria LFP.

To však neznamená, že F.C. Barcelona a Real Madrid nemajú žiadne dlhy, ale to, že ich finančná bilancia je vynikajúca a spĺňajúca kritéria LFP, čo im umožňuje taký vysoký platový strop. Za nimi nasledujú s obrovským odstupom Atlético, Sevilla a Valencia.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

johan

8
2014-09-18 14:50:06

prvy clanok?... super, len tak dalej :)

Dzejar

-26
2014-09-18 15:04:05

Prvy clanok a ovela ovela lepsi ako vsetky Lukasove doposial

tomasis

11
2014-09-18 17:52:57

Lukas pise dobre clanky ale... ale casto pouziva bulvarne nadpisy a pod. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.