FCBEscola máva každý rok okolo 25 tisíc deti, je to jeden zo základov športového úspechu klubu.

Debut Sergiho Sampera s prvým mužstvom F.C. Barcelona v oficiálnom zápase priniesol aj pozornosť pre FCBEscola, pretože to bol prvý hráč, ktorý začal svoju športovú kariéru v drese blaugranas už v FCBEscola.

FCBEscola je jeden z klenotov F.C. Barcelona. Začala fungovať v roku 2004 ako náhrada za predchádzajúce školské turnaje. Od roku 2010 sa profesionalizovala a začala so šírením po celom svete. Hlavné sídlo sa nachádza v Barcelone, v Katalánsku, niekoľko pobočiek má aj na Kanárskych ostrovoch. Existuje ešte niekoľko pobočiek po celom svete, počet ktorých sa zväčšuje každým rokom. Momentálne sa svetové pobočky nachádzajú v Miami, Santo Domingo, Lima, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Varšava, Dubai, Nová Deli, Singapur, Soul a Fukuoka.

Keby sme chceli spočítať všetky deti, ktoré každoročne prechádzajú FCBEscola, plánovacími zariadeniami a športovými kempmi, dospeli by sme k počtu 25 tisíc. Neuveriteľne vysoké číslo, ktoré ale umožňuje zachytiť budúce hviezdy. Treba brať do úvahy, že FCBEscola len v Barcelone má už 32 tímov, s priemerom 12-13 hráčov na tím.

Každé dieťa vo veku 6-7 rokov sa môže prihlásiť do FCBEscola priamo z oficiálnej internetovej stránky F.C. Barcelona. Každé dieťa podstúpi niekoľko testov predtým, než technická komisia klubu uzná, či je alebo nie je vhodný kandidát. Tohtoročná sezóna v FCBEscola v Barcelone už začala, chlapci trénuju a tento víkend ich čakajú prvé zápasy, ktoré si zahrajú medzi sebou, vzhľadom na to, že pre ich vek ešte neboli vytvorené v Španielsku oficiálne súťaže.

Okrem Sergi Sampera, ďalší hráči, ktorí prešli cez FCBEscola sú Gerard Piqué (ešte v časoch, keď inštitúcia nemala názov FCBEscola), Martí Riverola, do minulej sezóny kapitán barcelonskej rezervy, Ilie, alebo Héctor Bellerín, ktorý minulý utorok debutoval s Arsenalom v UCL. Všetci boli súčasťou FCBEscola, ktorej motto je „Valors que crean escola“ (Hodnoty, ktoré tvoria školu).

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Paly1609

-3
2014-09-20 05:40:22

Nová Deli? :D to bolo cez google translator preložené ? :D

johan

1
2014-09-20 08:33:24

http://www.youtube.com/... :-D

... a teraz vazne, predpokladam, ze dardel ma v rodine spanielov, popripade zije v spanielsku, takze to nebude ani tak google translator, ako samotny autor ;)

Marian

0
2014-09-20 08:35:18

Nepoznáš novú DELI tyčinku?

dardel, pekný článok.Aj mňa však pobavila palym spomínaná Nová Deli. Ako to je v originálnom znení? Spoločnými silami to rozlúskneme.Nebude to indické Dillí...

dardel

7
2014-09-20 08:47:27

Clanok som robil zo spanielciny, Nueva Deli bolo, co je spominane indicke mesto, akosi som si myslel ze po slovensky to bude podobne, moja chyba. Do buducna budem kontrolovat slovenske nazvy lepsie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.