FC Barcelona pri posielaní svojich najsľubnejších hráčov prihliada predovšetkým na dobro samotného hráča. Klub chce zabezpečiť, aby mali jednotlivci najlepšie možné podmienky pre svoj nepretržitý futbalový rozvoj a mohli na trávniku stráviť čo najviac času.

Preto má Barcelona výborne premyslený systém posielania hráčov na hosťovanie. Ten má za cieľ predovšetkým samotný futbalový rozvoj odchovancov a je postavený na tom, že konečný suma, ktorú hosťujúci celok za hráča zaplatí závisí od počtu minút, ktoré hráč strávi na trávniku. Čím hrá futbalista viac, tým menej hosťujúci celok Barcelone za hosťovanie zaplatí.

Takto je na hosťovaní napríklad Gerard Deulofeu v Sevilli podobne ako Denis Suarez, ktorý je spoluhráčom Gerarda. V prípade Tella, ktorý odišiel do Porta, je to o tom istom. Je vidieť, že Barcelone ide o dobro odchovancov a nie o zárobky.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Maek

top komentár
41
2014-09-20 10:06:10

Je to dobre ze sa takto o nich staráme :-)

Pedrito123

13
2014-09-20 10:26:47

Mes que un Club

Stamprlik

5
2014-09-20 12:12:14

V konecnom dosledku to FCB robi premyslene. Hraci sa na hostovani ukazu a tym padom je o nich vacsi zaujem a cena rastie. Cize zarobia viac na predaji ako za hostovanie kde nebudu hrat. Pre kluby s mensim rozpoctom je to vyhodne a maju aj kvalitnych hracov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.