Barca si na trávniku posledného Levante počínala bez problémov. Po góloch Neymara, Rakitića, Sandra, Pedra a Messiho Katalánci rozhodli, že všetky body putujú do Barcelony.

1.polčas

Barca začala aktívne a už po dvoch minútach mal sľubnú príležitosť Mathieu. Jeho strela si však nenašla cestu do Jesúsovej bránky.

V 14.minúte však mali obrovskú šancu hostia, keď Morales dokázal po pravej strane preniknúť cez Mathieho až k Bravovi. Jeho prihrávku na druhú stranu však v poslednej chvíli dokázal v sklze odpratať Rakitić.

O pár minúte neskôr Messi parádne uvoľnil Albu, ktorý však v dobrej pozícii poslal príliš prudkú prihrávku na druhú stranu, na ktorú nemal nikto šancu reagovať.

V 25.minúte mohol Neymar otvoriť skóre. Mascherano poslal na Brazílčana presnú pas za obranu a Neymar hlavou loptu predlžoval za chrbát Jesúsa. Lopta však išla vedľa bránky.

Katalánci na hracej ploche dominovali. Loptu držali na svojich kopačkách a domácich na dlhé minúty zatláčali až pred pokutové územie.

V 34.minúte Barca otvorila skóre. Leo Messi sa v strede poľa uvoľnil a okamžite poslal presný pas za obranu na nabiehajúceho Neymara. Ten si obhodil brankára domácich a zasunul loptu do siete.

V 41.minúte domáci faulovali Messiho vo vlastnom pokutovom území a rozhodca ponúkol hosťom možnosť pokutového kopu. Exekúcie sa chopil tradične Messi, ale tentoraz z bieleho bodu minul bránku.

V 44.minúte však pridal gól Ivan Rakitić. Domáci odvrátili centrovanú loptu pred šestnástku, kde sa nachádzal Rakitić, ktorý z prvej napriahol a delovkou nedal brankárovi domácich šancu.

2.polčas

V 50.minúte Barca striedala. V súboji o loptu si Neymar poranil chrbát, a tak ho tréner preventívne stiahol z ihriska. Na jeho miesto prišiel Sandro.

V 57.minúte pridali Katalánci ďalší gól. Busquets vysunul Messiho, ktorý sa neukvapil a loptu poslal presne na lepšie postaveného Sandra, ktorý krátko po príchode na ihrisko zaznamenal gól.

Krátko po góle sa striedalo opäť. Hraciu plochu opustil Sergio Busquets a do hry sa dostal Xavi.

V 63.minúte pridala Barca aj štvrtý gól. Na ľavej strane si Alba výborne vymenil loptu so Sandrom a následne presne našiel voľného Pedra, ktorý mal už pred sebou prázdnu bránku.

V 71.minúte využil Luis Enrique aj posledné striedanie. Iniestu nahradil Sergi Roberto.

V 77.minúte sa strelecky presadil aj Messi. Brankár Jesús chybne rozohral a loptu dokázal Leo zachytiť. Následne si obhodil obrancu a padáčikom poslal loptu do siete.

Stats

Videa gólov

Zostavy

Levante UD: Jesús; Pedro López, Héctor, Vyntra, Toño; Camarasa, Diop, Simao, Morales; Víctor Casadesús, Barral

FC Barcelona: Bravo - Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Iniesta, Sergio, Rakitič - Pedro, Messi, Neymar

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.