Komentár bývalého hráča FC Barcelona, Francisca Josého Carrasca, známeho ako „Lobo“ Carrasco.

Luis Enrique vybral Mascherana a Neymara, Mendilíbar vybral Barrala a Moralesa aby útočili z krídiel do vnútra poľa pričom ponechal Casadesúsovi stred. Hneď po úvodnom hvizde, rýchle stiahnutie všetkých línií s Diopom, Simaom a Samarasom pracujúcich preto, aby neponechali žiadne voľne priestory pre poslednú prihrávku... Messiho. Bez debat, najlepší asistent zápasu.

„Takmer všetko“ ovládané Busquetsom a Rakitićom, Mascherano a Mathieu pozorní pre akýkoľvek náznak protiútoku Levante. Hlavná pozornosť zápasu tým pádom prešla na rýchly pohyb lopty, a súbojoch medzi Neymarom a Pedrom Lópezom. Všetci museli byť pozorní, aj napriek neuveriteľnej loptovej prevahe, dominancií v strede poľa, a množstvu centrov Alvesa (a niekoľko striel Jordiho Albu), pretože hneď prvú chybu Barcelony v strede poľa takmer využilo Levante, keď Morales, s veľmi rýchlym šprintom, nedal šancu Mathieuovi a ponúkol gólovú prihrávku Casadesúsovi, ktorú by aj bol využil nebyť skvelého defenzívneho zákroku Rakitića... gól na 1:0 by možno bol zmenil dynamiku hry. Totálny barcelonsky útok ale zapamätané: vážna chyba.

Prihrávka, pokutový kop a vylúčenie

Neymar otvoril zápas so skvelou diagonálou za chrbtami obrancov Vyntry a Rodasa, skvela Messiho asistencia. Obohral Jesúsov zúfali pokus a otvoril cestu za víťazstvom pre Barcelonu. Ale najlepšie na všetkom bolo barcelonské naliehanie, kolektívny pressing a pestrý repertoár pohybov hráčov bez lopty v momente, keď sa Leo rozhodol rozhýbať zápas. Alves, Jordi Alba, Pedro a Neymar poctivou obrannou hrou na súperovom ihrisku získavali potrebné metre. V 40 minúte pokutový kop na Messiho, vylúčenie Vyntru a chyba „desiatky“ z hranice 11 metrov. Ale to, čo by mohlo zlepšiť morálku hráčov Levante... spôsobilo zrýchlenie barcelonskej hry, hra v oslabení a tvrdá strela Rakitića zmaterializovali rozdiel medzi lídrom a posledným v tabuľke. Pred prvým gólom, Jordi Alba a Neymar zaváhali pred Jesúsom, dôležite bolo ale pokračovať v tlaku.

Pokora pressingu

5 gólov nebolo to najpodstatnejšie, bol to kolektívny výkon v pressingu súpera vždy ked Barcelončania stratili loptu. Ta odvážna snaha získať loptu robí mentálne silné mužstvu a bude nevyhnutné keď prídu zložité zápasy. Súťažiť o post v základe a byť konkurencieschopný tím od prvej do poslednej minúte. Dobrý pressing zanechal Mendilíbarov 4-1-1 príliš ďaleko od Brava a Barcelone sa ľahko podarilo zaviesť požadované tempo. Osviežujúce striedania (okrem Neymarové) s Rakitićom na Busquetsovom poste, pohyb lopty podľa Xaviho predstavy a ďalšie 3 góly. Sandrov vďaka ďalšej Messiho asistencie, Pedrov vďaka bleskovej rýchlosti Albu, a Messiho... pretože si zaslúži byť šťastný. Prihráva a hrá sa s loptou, kľúčové bude rásť ako tím. Fyzický/taktický dokonalí Alba a Alves, ktorí majú v „inteligencií“ Rakitića záchrancu. Rastieme ďalej.

zdroj: mundodeportivo.com

foto: archiv

pa3kpraha

-11
2014-09-23 08:27:34

Google prekladac je treba kontrolovat...!!!

Peco44

15
2014-09-23 08:31:05

on nie je googlovač ale zrejme slovák dlhodobo žijúci v španielsku preto má problem so slovenčinou...

Peco44

21
2014-09-23 08:29:37

DARDEL - ďakujem za tvoje články a tvoje prispievanie a preklady....tuším si spomínal že máš problémy so slovenčinou, chcem ťa poprosiť aby si pred uverejnením poslal článok na korektúru inému redaktorovi, lebo je dosť ťažké čítať a pochopiť po tebe články, hlavne skloňovanie a slovosled ti zrejme robí problémy napr:

"Ta odvážna snaha získať loptu robí mentálne silné mužstvu a bude nevyhnutné keď prídu zložité zápasy. Súťažiť o post v základe a byť konkurencieschopný tím od prvej do poslednej minúte."

Vyzerá ako keby to písal Slovák od maďarských hraníc. :) Viem, že slovenčina je veľmi ťažký jazyk (asi nebudeš pochádzať zo SR resp si tu asi nevyrastal), preto to neber ako kritiku, veľmi si cením každý jeden článok o FCB aj tvoju prácu.

STEFI

14
2014-09-23 08:55:40

Dole klobuk,takych ako Dardel nieje vela,treba si ho vazit. :)

Peco44

2
2014-09-23 09:02:30

samozrejme ale tiež treba aj tu korektúru, lebo si to sem pride prečitať niekto nový ale iný fans a začne tu písať blbiny resp rozširovať zle meno o webe že tu cez google prekladajú články

dardel

17
2014-09-23 10:15:30

bude to riesene tak, ze clanok sice napisem ja, ale pred zverejnenim niekto skontroloje, bolo bud to alebo prestat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.