Komentár šéfredaktora barcelonského denníka Mundo Deportivo Santiho Nollu.

Okrem maľovania čiar na trávniku, včera Messi urobil všetko. Asistoval, bránil, strelil gól, vyvolal pokutový kop a červenú kartu, netrafil bránku zo vzdialenosti 11 metrov, hral na poste „9“, „10“, „7“, „8“. Áno, je vidieť na ňom, že sa cíti dobre. Usmieva sa a už nemá nevoľnosti pred a počas zápasu ako minulý rok. Prekonal úzkosť a ukončenie Majstrovstiev Sveta ho odblokovali.

Po góloch Cristiana do sieti Deportiva všetci očakávali, že Messi bude stále pýtať loptu, aby mohol len a len strieľať góly. Nebolo to tak, bol to tímový hráč. Neymar je za to vďačný, rovnako ako celé mužstvo. S Messim na najvyššej úrovni Barcelona mieri za všetkými cieľmi bez obáv. Pre túto chvíľu je lídrom Ligy, bez inkasovaného gólu, Leo je vo skvelej forme, Madrid je stále 6 bodov ďaleko a hra blaugranas je intenzívna.

Okrem Messiho sú tu dve zaujímavosti. Žiadne inkasované góly, éra post-Valdés, ktorú veľa ľudí považovali za blížiacu sa katastrofu, pokračuje s nulou v kolónke inkasovaných gólov. Nevie sa či Bravo a ter Stegen budú ako Valdés, jasnejšie je ale to, že s nimi je to oveľa lepšie ako s Pintom. A to už niečo znamená. Druhá zaujímavosť je Rakitić, stredopoliar, ktorý včera strelil skvelý gól, hráč, ktorý v každom zápase zanecháva svoj podpis svojou hrou a svojím prístupom. Najhorší zápas Barcelony v tejto sezóne (proti APOEL) sa hral bez neho. Stred poľa s Busquetsom, Rakitićom a Iniestom patrí k tým najpevnejším.

Je možné, že príliš veľa chvály môže oslábiť mužstvo, ale s výsledkami a hrou, ktorou sa prezentuje Barcelona sa nedá robiť nič iné než tlieskať tomuto úžasnému začiatku sezóny v bláznivej Lige. Atletico remizovalo s Celtou, Madrid strelil 8 gólov, Athletic prehral s Caparrósovou Granadou na San Mamés, Real Sociedad podľahol doma Almerií a Eibar vyhral v Elche. A v Segunda, Osasuna otočila 1:3 s Mallorcou, aby napokom vyhrala 6:4. Niečo podobné zažil aj Van Gaal.

Zdroj: mundodeportivo.com

Foto: archív

momo24687

38
2014-09-22 13:56:34

veľmi sa mi páči "nová verzia" Messiho...pominulé sezóny to vyzeralo, že je "len" zberateľ rekordov (aj keď vieme, že o to Leovi nikdy nešlo)...väčšinou čakal pred šestnástkou na prihrávku a potom fantasticky zakončil, no teraz je on tým, ktorý posiela famózne prihrávky...niekedy mi je až vtipne, keď jeho spoluhráči proste nedokážu tie skvelé prihrávky zachytiť...Leo sa konečne pohybuje a má radosť z futbalu...a my z neho :-)

STEFI

1
2014-09-22 14:42:01

Joj tento clanok sa bude transkam z realu strasne zle citat :)

alabaj

18
2014-09-22 15:00:09

preco myslis? ja som ho cital a som v pohode :)

ThreEk

7
2014-09-22 18:48:51

Messi je famózní,je vidět,že dospěl a pokud takhle bude pokračovat,tak nikdo nemůže říct,že není nejlepší a nejužitěčnější hráč světa :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.