Barcelona včera po prvýkrát v sezóne prehrala. Až doteraz skalopevná obrana inkasovala až 3 góly. Zverenci Luisa Enrique pôsobili v prvom polčase ako keby neboli duchom na trávniku. Čo však rozhodlo?

Štandardné situácie

Doteraz si Barcelona udržala čisté konto vo všetkých oficiálnych zápasoch sezóny. Do polčasu ťahal Ter Stegen loptu zo siete hneď dvakrát. Prvý padol po odfláknutom bránení priameho kopu, keď to šikovne využiť David Luiz. Druhý bol výsledkom podbehnutia rohového kopu od Ter Stegena a zlého bránenia Rakitiča. Jasný signál, že Barca bránenie štandardných situácií zatiaľ v malíčku nemá.

Neymar, Messi a čoskoro Suarez

Súhra Messiho a Neymar rastie, zlepšuje sa a je to vidno. Leo včera vyrovnával na 1-1 a Neymar sťahoval na 2-3. Počas zápasu sa dvojica neustále hľadala, spolupracovala a v podstate mala prsty vo všetkom nebezpečnom, čo Katalánci počas zápasu vymysleli. Ak sa k nim pripojí aj Luis Suarez, máme sa na čo tešiť. Včera to však nestačilo, keďže dali o gól menej ako obrana stihla dostať.

Barcelona bola prekuknutá

Luis Enrique chcel od svojim krajných obrancov, aby útok tímu podporovali. PSG však s týmto rátalo a voľné priestory za bekmi pri protiútokoch okamžite využívalo. Barcelona si s Pastorem či Lucasom nevedela dať rady po celý zápas. Tretí gól do siete Blaugrana bol jasným dôkazom toho ako PSG tento voľný priestor využilo pre seba.

PSG vyhralo taktickú bitku

Barcelona síce držala viac lopty - 57%, ale PSG bolo efektívnejšie. Parížania dokonca dokázali Barcu zatlačiť aj do obrany. Ak sa domáci bránili, vedeli vybehnúť do štipľavých protiútokov. Barcelona si o nebezpečné brejky zo strany súpera ako keby pýtala. Veď počas zápasu stratila až 41 lôpt, čo je neuveriteľné číslo.

Geniálny Marquinhos

Mladý obranca bol s prestupom na Camp Nou spájaný celé leto a niet divu prečo. Odohral skvelý zápas, ktorý korunoval famóznym blokom gólovej strely z kopačky Jordiho Albu z 82. minúty. Marquinhos sklz oslavoval ako gól, no jedno je isté - zachránil tímu 3 nesmierne cenné body.

zdroj: worldsoccertalk.com
foto: sport.es

matryx68

32
2014-10-01 11:27:38

41 stratených lôpt...katastrofa. pri prvom góle Alves, pri druhom Alba. niekedy sa mi zdá, akoby to robili naschvál, dovtedy sa hrajú s loptou, kým im ju nezoberú. niekto by ich mohol naučiť rozohrávať lopty skôr, ako k nim príde hráč...presne tak to hral PSG a nemali sme šancu im zobrať loptu. behali za hráčmi ako splašení a bez efektu.

guraj11

2
2014-10-01 11:32:22

Cely problem Barcelony je v slabom a pomalom pohybe. Bez sprintu a dorazu sa hrat neda. Vsetko chcu hrat v pokluse. Pokial sa to nezmeni, nemaju sancu dominovat ako kedysi. Kvalitu maju, uz len si to usporiadat v hlavickach. A Lucho ked je z nich posraty, nech to radsej zabali pre dobro Barcy.

pa3kpraha

-4
2014-10-01 11:36:18

Zostava... Z nej nasleduje vsetko

pa3kpraha

-6
2014-10-01 11:36:20

Zostava... Z nej nasleduje vsetko

FCBkraken

6
2014-10-01 11:49:57

Je to úplne tá istá pesnička ako minulý rok..to áno v lige to valime ale tam hrajú proti priemeru až podpriemeru..príde ozaj kvalitné európske mužstvo ktoré vie čo ma hrať a je vymalovane..zase tie isté nikam neveduce ťukanice hore dole a nezmyselné zúfalé centre..no uvidíme či sa veci dajú do pohybu keď bude hrať suarez

Marian

11
2014-10-01 11:50:39

Zo 41 stratených lôpt má mnohé na svedomí Pedro, ktorý x-krát ukončil náš útok prihrávkou súperovi.Na to sa nedalo dívať už v prvom polčase, Lucho zareagoval striedaním neskoro.

pa3kpraha

-7
2014-10-01 11:55:10

Ter Stegen - chyba, nezaradenie Piqueho- chyba, Iniesta - chyba z ktorej naslefovalo nevyuzitie Rekitica, ktorěu Xavi dava viac priestoru a lepsie doplna utok... Takto sa stahoval dozadu a to mu neslo.. Iniesta naviac kazil a soloval... Ano nahral na prvy gol sle pokazí dalsie 4 akcie.... A konecne traged Pedro.. Striedal chybne: jednak mal uz v polcase dat Piqueho a stahnut mal Iniestu za Xaviho.. Dvaja mladeznici na takyto zapas este nemaju, aj ked koncit s tromi obrancami bolo ok, len mali ist ini...

pa3kpraha

-5
2014-10-01 11:55:11

Ter Stegen - chyba, nezaradenie Piqueho- chyba, Iniesta - chyba z ktorej naslefovalo nevyuzitie Rekitica, ktorěu Xavi dava viac priestoru a lepsie doplna utok... Takto sa stahoval dozadu a to mu neslo.. Iniesta naviac kazil a soloval... Ano nahral na prvy gol sle pokazí dalsie 4 akcie.... A konecne traged Pedro.. Striedal chybne: jednak mal uz v polcase dat Piqueho a stahnut mal Iniestu za Xaviho.. Dvaja mladeznici na takyto zapas este nemaju, aj ked koncit s tromi obrancami bolo ok, len mali ist ini...

MilujemBarcu

8
2014-10-01 11:57:05

Takze po prvé je to pomalé, to neustávne posúvanie lopty zo strany na stranu nema s TIKI TAKA nic spolocne , hraci sa boja zobrat zodpovednost na seba, jediny Leo ( o tom sa netreba bavit) a Neymar sa neboja nieco vymysliet...chyba nam aj rychly protiutok , ktory by sme tiez mohli viac vyuzivat..urcite väčšie šanca dat gol, ako do hadzanarskej obrany...plus leo a neymar ked si nenahraju medzi sebou sí nemaju s kým narazit..,leo to nahra jednemu(pedrovi napr) uteka si nech dostane loptu a moze zakoncit, ale pedro to bud strati alebo nahra dozadu..uz sa tesim ked nastupi suarez, s nim to bude ovela lepsie...malo kreativity stredne rady treba zmenit...hrat priamociarejsie, rýchlejsie ...BARCA !

tunno

7
2014-10-01 13:18:53

vlazny pristup vs PSG ktoreho hralo ako o finale. tam bol rozdiel. dobre nacasovana facka, aj prehry su potrebne a v skupinovej faze to az tak neuskodi.

emiliano

0
2014-10-01 13:39:39

Šokovalo ma,že tréner nevedel reagovať, iba sedel ako zarezaný. Už v prvých 20 minutách videl predsa, že sa to nehrá dobre - pomaly, bez agresivity. To ma sklamalo a ´trénerovi neverím, bodaj by som sa mýlil.

NeymarKing1987

0
2014-10-01 15:36:52

LUCAS VELK PAN AJ Marquinhos

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.