Luis Enrique za hlavný dôvod prehry s PSG poukázal na vlastné chyby a dodal, že celý zápas prejde dôkladnou analýzou, aby projekt novej Barcelony nabral opäť správny smer.

Barcelona v Parc des Princes ťahala za kratší koniec počas celého zápasu, keď stále doťahovala vedenie Parížanov. Nakoniec však Katalánci prehrali 3-2. Ako dôvod prehry uviedli hráči aj tréner vlastné chyby.

Nešlo ani tak o chyby v útoku, keďže Barca si vytvorila viac gólových šancí - 14 vs 12 - no presadila sa len dvakrát. Gólových možností bolo v zápase proti PSG zo strany Barcelony akurát pri pohľade na doterajší sezónny priebeh. Priemer je totiž 15 na zápas. Problémom je však rovnováha v obrane a tu je 5 aspektov, ktoré nutne potrebujú nápravu.

Spolupráca počas tlaku na súpera

Keď súper vyvážal loptu, spolupráca Barcelony pri napádaní bola výrazne horšia ako v minulých stretnutiach. Obrancovia súpera nemali žiadne problémy vyjsť z vlastnej polovice. Kde sa podel ten slávny vysoký presing? Navyše intenzita chýbala aj v defenzíve, kde hráči nedostupovali súpera v nebezpečných zónach.

Držanie lopty nevyužité

Barcelona držala loptu viac ako PSG. Číslo 60% je v tomto prípade len štatistika, pretože Barca si väčšinou len ťakula a PSG neohrozovala. Prihrávali si formácie, intenzita bola na slabej úrovni a s tým opadla aj celá efektivita.

Katastrofa na krajoch obrany

Alba s Alvesom prehrali takmer všetky súboje s krídelníkmi PSG, Pastorem a Mourom, predovšetkým v prvej polovici. To bekom Blaugrana znemožnilo väčšiu podporu útoku. Obaja hráči stratili množstvo lôpt - Alba 8 a Alves až 15. Samozrejme Alves začal gólovú akciu Messiho, no zároveň práve on fauloval pred prvým gólom PSG a takisto mal prsty pred tretím gólom súpera, keď nedostúpil Matuidiho. Analýza hry Albu by lepšie nedopadla.

Busquets na výlete

Otrasný výkon pivota. Zvyčajne istý na lopte, tentokrát stratil veľa lôpt práve v čase, keď mužstvo vystupovalo z vlastnej polovice. Preto museli stopéri jeho pozíciu istiť, opustili pritom svoj priestor a narážali tak na súboje jeden na jedného s Cavanim.

Štandardné situácie

Odveký hlavolam pre Barcelonu. Zdalo sa, že Luis Enrique tento aspekt zlepšil, no opak je pravdou. Prvý gól padol z priameho kopu, keď Mascherano nebol schopný pokryť Luiza. Druhý gól padol po rohovom kope, keď Ter Stegen podbehol center a 184 cm vysoký Rakitič nepokryl 165 cm vysokého, či skôr nízkeho Verrattiho.

Nehovoríme tu však len o chybách jednotlivcov, ale aj o chybnom postavení celého bloku ako celku. Práve tieto drobnosti rozhodujú zápasy dvoch tímov na tak vysokej úrovni. Zostáva len veriť, že z facky, ktorá prišla v pravý čas a ešte tak nebolí, sa vyvedú dôsledky vedúce k náprave.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

MIO10

9
2014-10-02 13:03:45

S rozborem souhlasím. Ještě bych přidal lepší prolínání řad a o kousek aktivnější pohyb a je to dokonalé:-)

kamko

1
2014-10-02 13:06:36

Nebol to náhodou Mathieu kto medokázal pokryť Luiza pri prvom góle??

MIO10

6
2014-10-02 13:31:15

BYL! Jeremy působil celkově zakřiknutě...

kamko

0
2014-10-02 14:36:19

Jj

bruno1

6
2014-10-02 15:37:05

? pri Luizovi stal jednoznacne Mascherano

Sheryf_Z3ro_sk

5
2014-10-02 16:18:35

nie bol to Mascheráno

LM10

7
2014-10-02 14:51:19

Kvôli jednej prehre sa tu robí také strašné haló ako keby hráči nemali právo na svoj slabší zápas. S rozborom súhlasím, ale predsa len bol to len jeden zápas a myslím, že Barca tie problémy so štandartkami zas také nemá ako to bolo v minulej sezóne.

mateee

-1
2014-10-02 19:56:00

ale nikto tu nehovori o slabsom vykone, stale sa komentuje to iste a to je jedno ci vyhrame, remizujeme, alebo prehrame. Stale je to o tom istom ze pedro je na smiech a tragicky, pivot a hlavny rozbijac superov hry (busquets) sa prechadza po ihrisku, nikoho nedostupuje, strace primitivne lopty a absolutne jebe na napravanie vlastnych chyb, sak staci si sadnut na rit a mavat rukami a furt si pitat faul jak jebo. Mascherano tretiu sezonu hra na pozicii kde nema co robit (ma byt na mieste busquetsa). Inac toto fakt nechapem, na ms celemu svetu dokazal ze na DM je asi najlepsi na svete a v barce hra v obrane, to su veci co asi nechape ziadny futbalovy odbornik a myslim si ze ani masch nie. No a potom tu mame Alvesa ktoreho nikto z eu nechcel ani zadarmo (dovody vsetci pozname, vsak ich vidime kazdy zapas co hra) a Alba ktory, ako to tak vyzera hra super proti slabemu superovi a proti silnemu kopiruje katastrofalnu hru alvesa

gabo

0
2014-10-02 22:23:25

zabudli sme na brankara, tri strely, tri goly

emiliano

-1
2014-10-03 07:50:34

výborný rozbor, súhlasím.Mňa sklamal tréner, začínam pochybovať, či je schopný v priebehu zápasu vidieť slabiny a zasiahnuť.Lebo robiť analýzy po zápase, to dokáže hocikto.Myslím, že aj tréner 3.ligy videl, že Busqui prehráva súboje, stačilo posunuť tam Mascha a vymeniť Busquiho za Piqueho. Podobne mal ísť dolu Alves a Pedro a v polčase aj Iniesta,nie Rakytič.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.