Pep Guardiola má zaujímavý názor na futbalový štýl, ktorý jeho Barcelona predvádzala a ktorý ho urobil úspešným a slávnym.

"Kvôli tomu nenávidím všetky hry založené na prihrávkach, všetko tiki-taka. Je to úplná hlúposť a nemá to žiaden zmysel," rozpráva bývalý tréner FC Barcelona v knihe, Pán Pep, ktorá vyšla len prednedávnom.

"Loptu by ste mali nahrávať s jasnou myšlienkou a mať za cieľ skórovať do brány súpera. Nie je to len o neustálom prihrávaní," píše sa v knihe ďalej.

"Neverte tomu, čo ľudia hovoria. Barca nerobila len tiki-taka! Je to úplne vymyslené! Neverte tomu ani slovo! V každom športe je tajomstvom preťažiť jednu stranu ihriska, aby sa tam súperova obrana musela presunúť. Preťažíte jednu stranu, aby ste oslabili tú druhú," vysvetľoval.

"Keď to všetko urobíme, zaútočíme a skórujeme z druhej strany. To je prečo musíme loptu prihrávať, no len pokiaľ to robíme s jasným úmyslom," pokračoval.

"Je to len o preťažení súpera, stiahnuť ho a poriadne ho udrieť. Takto naša hra musí vyzerať. S tiki-taka to nemá nič spoločné," dodal.

zdroj: football-espana.net
foto: archiv

Perfecto

top komentár
80
2014-10-16 13:28:49

múdry to človek...najhoršie je teraz, že ked si hocikto dá 5-6 prihrávok už to všetci nazývajú tiki taka pritom tak vôbec nehrá

Jorge

9
2014-10-16 16:54:06

Co je vlastně tiky-taka obecně neví skoro nikdo:D..ale bohužel je to mezi veřejností dnes už vnímáno především jako impotentní přihrávání si ze strany na stranu a pohrdání možností využít okamžiku neskonsolidované obrany soupeře:( ..nicméně je to bohužel daný i tím co už několik let v reálu hrají:(...málokdy si užiju jejich zápas jako kdysi..Většinou z jejich zápasů mám takové smíšené pocity, i když třeba nakonec vyhrají a vstřelí více gólů. Dřív jsem nedokázal vůbec pochopit, co to zaujatci furt mleli o"nudné házené", když to byl tak nádherná hra. Dneska bych se těmto poznámkám až tolik nedivil:(

Pedrito123

22
2014-10-16 14:43:37

Zas nadpis ako z CAS.SK

nique99

6
2014-10-16 19:03:48

https://www.youtube.com/... :D

STEFI

-5
2014-10-17 09:57:27

Borbelko je v SR absolutny top magor v kometovani.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.