Barca na domácom štadióne porazila Eibar. Po bezgólovom prvom polčase prišiel uragán v druhej časti, kedy sa trafili Xavi, Neymar a Messi, a rozhodli tak o triumfe domácich.

1.polčas

Domáci boli hneď od začiatku aktívnejší s jednoznačnou prevahou v držaní lopty. Hráči Eibaru však výborne napádali a aj kvôli tomu sa Barca k bránke hostí dostávala iba ťažko.

V 20.minúte mohli domáci vyhrávať, keď Alves krásne uvoľnil Messiho. Ten však sám pred tesne pred Iruretom nedokázal loptu dostať do siete.

O pár minút neskôr mohol Messi opäť otvoriť skóre. Jeho pohotový pokus z hranice šestnástky však letel tesne vedľa.

Katalánci chvíľami vyvíjali na svojho súpera obrovský tlak a s pribúdajúcim časom prichádzali aj gólové príležitosti. Barca sa však trápila v koncovke.

V 40.minúte však mohli vyhrávať hostia, keď obrana Barcy úplne zabudla na Capu. Ten dokázal obísť aj Brava, ale z uhla nedokázal trafiť prázdnu bránku.

2.polčas

V 52.minúte sa Sergi Roberto veľmi škaredo zrazil s Lillom a v zápase tak už nemohol pokračovať. Na jeho miesto prišiel Iniesta.

V 60.minúte Barca konečne otvorila skóre. Po krásnej uličke za obranu od Messiho sa Xavi ocitol sám pred brankárom Eibara a pohotovo „špicákom“ poslal loptu do siete.

Krátko nato to už mohlo byť 2-0, keď sa po presnom pase ocitol v čistej šanci Pedro. Jeho strele ľavačkou však chýbala razancia a brankár Irureta ju dokázal skrotiť.

V 71.minúte Barca opäť striedala. Hraciu plochu opustil Pedro a na jeho miesto prišiel Sandro Ramirez.

Hneď po striedaní domáci pridali druhý gól. Dani Alves našiel z pravej strany presne Neymara, ktorý z voleja prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.

V 74.minúte udreli domáci opäť. Pri parádnom nábehu Messiho si Leo vymenil loptu s Neymarom a z ľavej strany trafil úplne presne k pravej tyči.

Po góle sa opäť striedalo. Neymara nahradil na hracej ploche Munir.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Alba - Xavi, Mascherano, S. Roberto - Pedro, Messi, Neymar

SD Eibar: Irureta, Bóveda, Albentosa, Ekiza, Abraham, Lillo, Dani García, Errasti, Capa, Saul Berjón, Javi Lara.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.