FC Barcelona po tomto víkend zvýšila svoj náskok na čele priebežného poradia španielskej najvyššej futbalovej súťaže na rozdiel troch bodov. Zároveň sa nám pomenilo aj poradie na čelných pozíciách.

Prehre Valencie v La Coruni má navyše za následok, že Barcelona je jediným tímom súťaže, ktorý ešte neprehral. Los Che totiž nečakane ťahali za kratší koniec v La Coruni, ktorá si s hosťami bez problémov poradila rozdielom triedy 3-0.

Kompletná tabuľka TU

Cez víkend však vyhrávali aj papierovo najsilnejší súperi Blaugrana v boji o majstrovský titul. Real Madrid si ešte včera bez najmenších problémov poradil s Levante na jeho pôde 0-5. Dvoma presnými zásahmi sa blysol Cristiano Ronaldo, ktorý má na konte už 15 gólov a je pred El Clásicom vo výnimočnej streleckej forme.

Ďalší súper, Atlético Madrid, dokázal na Vicente Calderón zdolať nevyspytateľný Espanyol 2-0. Aktuálne majú zverenci Diega Simeoneho 17 bodov a sú priebežne na 5. pozícii. Pred nimi je štvrtá Valencia, ktorá sa prepadla kvôli spomínanej prehre v La Coruni. Real Madrid pomaly stúpa hore a aktuálne sa nachádza na bronzovom mieste s 18. bodmi.

O bod viac ma Sevilla, ktorej vstup do sezóny naozaj vyšiel nad očakávania. Dokázala si totiž poradiť aj s Elche na výjazde a po výhre 0-2 jej v súčasnosti patrí druhá pozícia so ziskom 19 bodov za 6 výhier, 1 remízu a 1 prehru. Doposiaľ vynikajúca sezóna.

Barcelonu je treba zároveň pochváliť aj za vynikajúcu obranu, keď zatiaľ ako jediný celok v najlepších európskych ligách neinkasovala. V Španielsku to vyzerá tak, že po Barcelone majú najlepšie obrany Valencia, Atlético Madrid, Villarreal a Almeria, no všetci už dostali po 7 gólov.

Opačne, najlepším útokom sa pýši Real Madrid, ktorý dal až 30 gólov. Barcelona je druhá s markantným odstupom, keď doposiaľ súperove obrany zaťažila 22 presnými zásahmi. El Clásico tak bude aj stretom s prehľadom najlepšieho útoku s prehľadom najlepšou obranou.

zdroj: forcabarca.sk
foto: sport.es

Mares

19
2014-10-19 23:11:27

jediným tímom v európe ktorý ešte nedostal v lige gól nie ?

MAcheS

13
2014-10-19 23:33:26

V sobotu sa uvidi aku ma v skutnosti obranu,to ze mame 0 na konte inka.golov jeaz neuveritelne.Ja ma obav z nasej obrany ukazala sa aj v zapase PSG

MIO10

7
2014-10-20 11:08:17

Máš pravdu. Bohužel nám v letošní sezóně chybí zatím větší prověření naší obrany. Zatím ji prověřila jen PSG a to jen díky 2 špatně odbráněným standartkám. Je evidentní, že se Lucho na obranu zaměřil, ale zatím mu nehraje do karet, že nás nikdo neprověřil nějakým tlakem, což je dáno částečně i zlepšeným presinkem. Uvidíme, každopádně bych z EL Clásica obavy neměl, jelikož Real je dozadu o hodně díravější než my.

pioter

16
2014-10-20 00:08:48

Som zvedavý na to el clasico najmä na Suareza. Tipujem výhru pre Barcelonu lebo Real bude pod tlakom hrajú doma budú musieť tvoriť a ešte pod väčším tlakom budú v tom že budú musieť strážiť Messiho aby nezlomil rekord práve na bernabea. Bravo by mohol s ďalším čistým štítom pokračovať.

MAESTROOO

7
2014-10-20 06:43:46

A ostane ním aj po El clasicu :) ! VISCA EL BARCA !!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.