Barca v zápase Ligy Majstrov zvíťazila na domácom štadióne nad Ajaxom Amsterdam 2-1. Ešte v prvom polčase sa dokázali presadiť Neymar a Messi. Za hostí znižoval tesne pred koncom El Ghazi a v posledných sekundách zápasu poisťoval výsledok Sandro.

1.polčas

Barcelona začala zápas výborne, keď už v siedmej minúte stretnutia dokázala otvoriť skóre. Mozgom akcie bol opäť Messi, keď stredom ihriska krásne potiahol loptu a na hranici pokutového územia uvoľnil Neymara. Ten z prvej nedal pravačkou Cillessenovi šancu.

Domáci po góle na ihrisku dominovali a svojmu súperovi požičiavali loptu iba výnimočne. Ajaxu preto často neostávalo nič iné, iba pozorne brániť.

V 24.minúte udrela Barca opäť. Iniesta poslal parádnu kolmicu na nabiehajúceho Messiho, ktorý si aj napriek tesnému bráneniu súpera loptu dokázal prebrať a ľavačkou prepáliť Cillessena.

V 29.minúte to mohlo byť už 3-0, keď po rýchlom protiútoku Messi vysúval Pedra. Ten však loptu napálil iba do tyčky.

O desať minút neskôr predviedol úžasné sólo Iniesta, keď sa úplne sám dokázal prebiť celým stredom ihriska až pred bránku. Jeho pokus však reflexívne vyrazil Cillessen.

2.polčas

Barca pokračovala v ofenzívnom futbale aj v druhom polčase. Domáci v 50.minúte síce loptu dostali do bránky hostí, ale Messi sa radoval predčasne, pretože jeho gól neplatil kvôli ofsajdu.

V 61.minúte Luis Enrique prvýkrát striedal. Neymara na ihrisku nahradil Sandro. Krátko na to sa striedalo opäť. Z hracej plochy odišiel prekvapujúco Messi, ktorého tréner šetrí na prichádzajúce El Clásico. Do hry sa zapojil Munir.

V týchto fázach hry prebral iniciatívu Ajax, ktorý vycítil citeľné oslabenie Barcy po striedaniach a snažil sa s výsledkom ešte niečo urobiť.

V 76.minúte opustil hraciu plochu aj Iniesta. Na jeho miesto putoval Rafinha.

Zápas sa už oba dohrával. Ajax sa síce ešte pokúšal smerom dopredu niečo vymyslieť, ale Barca svojho súpera k ničomu nepúšťala.

V 88.minúte sa však Ajaxu podarilo znížiť. Po prekvapivom oblúčiku za obranu sa lopta dostala k El Ghazimu, ktorý poslal loptu do siete. Gólu už nedokázal zabrániť ani Piqué sklzom.

Tesne pred koncom Barca pridala aj tretí gól. Pri rýchlom protiútoku vysunul Rafinha po ľavej strane Sandra a ten trafil presne k vzdialenejšej žrdi.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Bartra, Alba - Rakitic, Mascherano, Iniesta - Pedro, Messi, Neymar Jr.

Ajax Amsterdam: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Zimling, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.