Barcelona s prehľadom viedla, mala zápas úplne pod kontrolou, no neskôr prebral iniciatívu Ajax a večer na Camp Nou znervóznel. Hostia dokonca strelili kontaktný gól a vtedy sa napätie v radoch barcelonismo dalo krájať.

Bodku za stretnutím dal našťastie Sandro, Blaugrana vyhrali 3-1 a na Clásico ide mužstvo víťazne naladené. Čo nám však ukázal zápas s Ajaxom?

1. Úžasní Messi a Neymar

Tento fakt sme sa ani tak nenaučili... Ide len o to, že táto dvojica je spolu famózna. Ich útoky sú tak rýchle a chytré, že sú schopní prejsť cez kohokoľvek, prihrávať, zakončovať... Tento rok je najlepším strelcom Neymar, no Messi nebol nikdy nebezpečnejším tvorcom hry. Rok dozadu sme rozmýšľali ako tí dvaja budú spolu hrať, no viac netreba.

2. Andrés má stále šmrnc

Iniesta aktuálne vyzerá tak ako by ho viac lákali otcovské povinnosti. Nie je tak rýchly ako býval a nesnaží sa okolo hráčov behať tak ako v minulosti. No potom príde zápas proti Ajaxu, kde hrá ako pokropený živou vodou a pripomína nám toho brilantného Andrésa z jeho najlepších rokov. Jeho prihrávka na Messiho gól bol svetová a za 76 minút na ihrisku bol na neudržanie.

3. Ajax má čo robiť

Ajax v posledných rokoch odchody jeho najlepších hráčov roztrhali na kusy. Pre Ajax to nie je žiadna novinka, ale zvyčajne týchto vynikajúcich hráčov nahradil ešte lepšími a čas šiel ďalej. Sigthorsson či Schone sú možno jeho najlepšími hráčmi, no nie sú práve najmladší. Milik je zas dobrý, ale je z Leverkusenu len na hosťovaní. Možno El Ghazi a niekoľko ďalších sľubných hráčov príde, ale stále na to treba niekoľko rokov.

zdroj: sbnation.com
foto: sbnation.com

Durko

26
2014-10-22 10:33:34

A este nech sa zohraju messi, neymar, suarez :)

MIO10

6
2014-10-22 12:33:48

Ukázalo to i,že Pique je tam kde loni. Jak se ten kluk pokazil... nechápu. PSEUDOSTOPER :-(

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.