Keď Barcelona v roku 2013 podpísala Neymara, jeho úlohou bolo odbremeniť Messiho. Katalánsky tím bol totiž na Argentínčanovi neuveriteľne závislý a keď chýbal, bolo to cítiť.

Najpríkladnejším príkladom bol zápas Ligy Majstrov proti PSG, kedy o všetkom rozhodol zranený Messi. Príchod Neymara mal podobným situáciám zabrániť. Mal síce lepšie ponuky, ale vybral si Barcelonu.

Po jeho príchode sa rátalo s tým, že sa bude musieť prispôsobiť tiki-taka štýlu Blaugrana na množstvo dotykov. Spočiatku všetko fungovalo, do novembra 2013 streliť 5 gólov. Zároveň však vysvitlo, že trochu potrvá, kým si na nové prostredie zvykne úplne.

Neskôr prišli aj zranenia a celý proces adaptácie sa začal predlžovať. Nakoniec odohral len 19 ligových zápasov. Po MS v Brazílii však prišiel nový Neymar: "Neviem, či je to moja nová verzia, ale cítim sa viac doma, šťastnejší a môžete to vidieť aj na trávniku," povedal na tlačovke pred Ajaxom.

V zápase mu na pekný gól stačilo len 7 minút. A bol to jeho gól číslo 7 v posledných 5 zápasoch. "Všetko to mi pomáha, aby som bol lepší. Tréner, hráči - ak si to všetko dáte dokopy, vzíde z toho niečo dobré. Na pleciach som nemal žiadny tlak. Neviem čo sa zmenilo. Možno porozumenie tímu. Veľmi si to užívam," povedal.

Jeho radosť je zrejmá z jeho výkonov na trávniku, keď je pri všetkom nebezpečnom. Oveľa viac v zápase pracuje a loptu má nalepenú na nohe. Jeho väčšie začlenenie do mužstva je zreteľné. Neymarov význam pre tím rastie zo zápasu na zápas. A to ešte nehrá Luis Suarez.

"My traja pokope dokážeme urobiť množstvo vecí," povedal Neymar. "Leo je najlepší na svete a ak k tomu pridáte Suareza, dokážeme pre Barcu urobiť dôležité veci," dodal.

zdroj: bleacherreport.com
foto: bleacherreporti.com

MAESTROOO

34
2014-10-22 20:38:22

Real : Barca 0:3 (Messi,Neymar,Suárez) :)

Aj ked by som doprial Messimu rekord na bernabeu

paraverso

12
2014-10-22 23:29:25

radsej nie, nech to oslavi pekne doma

Slash87

14
2014-10-23 07:15:55

Rekord dá na Bernabeu a oslávi doma :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.