Gabi Milito, bývalý hráč FC Barcelona poskytol pre LigaBBVA.com rozhovor, v ktorom prebral viacero tém súvisiacich s FC Barcelona.

Prvý rok bol pre Argentínčana v Barcelone komplikovaný, no s príchodom Pepa Guardiolu na lavičku sa všetko zmenilo. Milito zdôraznil, že Katalánec sa učí od iných ľudí, keď s nimi rozpráva. "Je nemožné, aby sa s vami rozprával a nič sa nenaučil," zdôraznil Milito.

V reakcii na svoje obdobie v Barcelone povedal: "Bol to jeden z najlepších trénerov, s ktorým som v mojej kariére pracoval. Úroveň, ktorú sme vtedy dosiahli je neopakovateľná. Množstvo vecí, ktoré som sa od Pepa naučil, teraz dávam hráčom ako tréner."

Milito sa domnieva, že sa Barca počas leta dobre posilnila aj napriek tomu, že vybudovať mužstvo stojí veľa času: "Kvalita hráčov to môže skrátiť. Keď máte dobrých hráčov, všetko je jednoduchšie," poznamenal.

Na záver pochválil svojho rodáka a priateľa, Lea Messiho: "Pre mňa je Leo stále v dobrej forme, aj keď o ňom môžeme počuť množstvo názorov vzhľadom k tomu, že je najlepším hráčom na svete."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.