Už v sobotu nás čaká najsledovanejší zápas roka na svete, ktorým je duel dvoch španielskych velikánov. Na Santiágo Bernabeau privíta domáci Real Madrid katalánskeho giganta FC Barcelonu. Na našej FB stránke prebieha hlasovanie, v ktorom môžu fanúšikovia dať svoj hlas obľúbenejšiemu klubu a pri troche šťastia môžu okrem voľných tiketov získať aj oficiálny dres Realu Madrid alebo FC Barcelona.

Keďže na našich FB stránkach ide o hlasovanie fanúšikov, dali sme pred týmto duelom slovo práve fanklubom oboch mužstiev. Za domáci Real Madrid odpovedal Marek Varga, tajomník La Peña Madridista de Eslovaquia a za FC Barcelona to bol Peter Bellás, prezident Penya Barcelonista Eslovaca dels Alts Tatras.

Otázky a odpovede zástupcov slovenských oficiálnych fanklubov oboch mužstiev.

Barcelona „šlape“ v La lige už od začiatku naplno, dokonca ešte neinkasovala, na druhej strane Real Madrid po slabšom začiatku nadeľuje, v posledných dvoch stretnutiach strelil 10 gólov. Ako tipujete výsledok duelu?

Marek Varga (Real Madrid): „Každé El Clásico je niečim výnimočné a je vždy ťažké tipnúť si víťaza tohto stretnutia. Hráme doma na Bernabéu a preto môj tip je, že zvíťazíme.“

Peter Bellás (FC Barcelona): „Podľa môjho názoru to bude veľmi vyrovnané stretnutie, budem veľmi rád, ak Messi prekoná rekord Telma Zarru v počte strelených gólov v La lige, rovnako sa teším aj na debut Luisa Suaréza.”

Organizuje váš tábor spoločné sledovanie priameho prenosu El Clásica a ak áno, tak kde? Je to uzavretý klub alebo sú vítaní aj ďalší fanúšikovia klubu alebo sa dokonca môžu sledovania zúčastniť aj obdivovatelia súpera?

Marek Varga (Real Madrid): „Spoločné sledovanie zápasu organizujeme v Banskej Bystrici. Spoločnosť nie je uzavretá, preto je každý vítaný. V minulosti sme sa zúčastnili sledovania zápasu v Bratislave, kde sme boli oba tábory, a naplno sme si to vychutnali úplne bez problémov. Bolo nás tam vtedy takmer 100 fanúšikov z jedného, či z druhého tábora. Pre nás to bolo o to krajšie, že Madrid vtedy vyhral Copa del Rey.“

Peter Bellás (FC Barcelona): „Naši fanúšikovia a členovia môžu zápas sledovať v partnerskom bare Grémium v Bratislave, kde sa konalo aj spoločné sledovanie El Clásica v máji. Zúčastniť sa môže každý, kto fandí dobrému futbalu.”

Všeobecne sú známe dobré vzťahy slovenských fanklubov. Čo sa vám páči na „konkurencii“, naopak čím by ste presviedčali fanúšikov, aby svoje srdce dali práve vášmu klubu.

Marek Varga (Real Madrid): „Páči sa mi na barcelonskom fanklube, že rovnako ako my organizujú pre svojich členov množstvo akcií, zrazov, zájazdov. Toto je presne to, čo od nás členovia očakávajú. Za rok fungovania nám vyšiel priemer na každý mesiac jedna akcia (to som nepočítal tie menšie, napríklad sledovanie zápasov). Je na každom z nás, aby sa rozhodol pre svoj milovaný klub. Naši členovia sú fanúšikmi Realu Madrid a to je pre nás prvoradé. Real Madrid a FC Barcelona sú najväčšími rivalmi na svete. Preto si myslím, že fanúšik Barcelony nebude nikdy fanúšik Realu, a naopak.“

Peter Bellás (FC Barcelona): „Áno je pravda, že sa osobne poznám s chalanmi z fanklub Realu Madrid, osobne sa mi veľmi páči ich iniciatíva pri vytvorení futsalového mužstva vo futsalovej lige v Košiciach. Na stretnutí nášho fanklubu, ktoré sa konalo 18.10.2014 v Senci sme mohli opäť zažiť skvelú atmosféru a ľudí, a práve toto považujem vo fungovaní za to najpodstatnejšie.”

V našej hlasovačke fanúšikov o originálny dres jedného alebo druhého klubu sa vedenie prelieva z jednej strany na druhú a je mimoriadne dramatické. Zmobilizovali ste už všetkých „verných“ alebo máte v zálohe ešte nejakú rezervu, ktorou zaskočíte súpera v samom závere?

Marek Varga (Real Madrid): „Oslovili sme už našich fanúšikov a pravidelne sledujem výsledok hlasovania. Najskôr to vyzeralo jednoznačne pre Barcelonu, ale naši fanúšikovia zapli na plné obrátky a momentálne sme vo vedení. Uvidíme, ako to skončí. Napíšem len toľko, že sme ešte nepovedali posledné slovo .“

Peter Bellás (FC Barcelona): „Náš fanklub si necháva svoje najväčšie tromfy na záver .”

Tak ktorý z táborov vám je bližší? Ak ste si vybrali a ešte ste nedali svoj hlas niektorému z klubov, máte stále až do 25.10. šancu v našej aplikácii na FB. Ak sa zapojíte do hlasovania a v čase žrebovania aj budete fanúšikom našej stránky, môžete byť práve vy šťastným výhercom originálneho dresu jedného z týchto dvoch najpopulárnejších klubov sveta.

Odkaz na aplikáciu nájdete TU.

zdroj: forcabarca.sk
foto: archiv

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.